ΑΝΑΝΕΩΣΗ και Εκσυγχρονισμός του Στόλου Καθαριότητας: Σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας απέκτησε ο Δήμος Κηφισιάς.

0
314

Αναλυτικό Ρεπορτάζ και σχετική Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Νικήτα Κόκκαλη…

Τέσσερα καινούργια οχήματα έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς. Η απόκτηση των νέων οχημάτων εντάσσεται στο σχεδιασμό του Δήμου για εκσυγχρονισμό του στόλου, με αντικατάσταση των παλαιότερων οχημάτων με σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να προστεθούν άλλα 8 οχήματα (σύνολο 12) με τη διαδικασία leasing και ίδιους πόρους του Δήμου.

Η ανανέωση του στόλου συνεχίζεται και μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Σύντομα θα παραλάβουμε άλλα 4 οχήματα Καθαριότητας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Η παραλαβή των τεσσάρων νέων οχημάτων έγινε παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκου, του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Νικήτα Κόκκαλη, του Διευθυντή Καθαριότητας Γρηγόρη Παππά και των Προϊσταμένων Ηλεκτροφωτισμού, Γραφείου Κίνησης και Οδοκαθαρισμού κ.κ. Κώστα Παπαιωάννου, Αντώνη Παρασκευόπουλου και Δημήτρη Αρώνη.

Τα νέα οχήματα είναι:

-Δορυφορικό απορριμματοφόρο όχημα ανοικτού τύπου χωρητικότητας 4m3. Πρόκειται για απορριμματοφόρο μικρού μεγέθους, το οποίο θα μπαίνει στα στενά και θα βοηθά στην αποκομιδή.

-Καλαθοφόρο όχημα 20μ. Πρόκειται για όχημα που θα χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού και χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη ανυψωτική ικανότητα.

-Αναρροφητικό σάρωθρο 6κμ Προορίζεται για την κάλυψη αναγκών του Δήμου όπως εργασίες καθαριότητας δρόμων, λαϊκών αγορών και πλατειών.

-Φορτωτής-Εκσκαφέας, Πολυχρηστικό μηχάνημα που συνδυάζει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φορτωτή και  ενός εκσκαφέα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ανέφερε ότι οι Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου μας εξοπλίζονται σταδιακά με 12 καινούργια οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με τη διαδικασία leasing.

Έχουν δρομολογηθεί επίσης οι απαραίτητες διαδικασίες για την ενίσχυση του προσωπικού της Υπηρεσίας με οδηγούς οχημάτων.

Ο κ. Θωμάκος ευχαρίστησε τους Αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες για τη συστηματική τους εργασία για τη προμήθεια των οχημάτων καταφέρνοντας έτσι να επιτευχθεί ο στόχος της ανανέωσης μεγάλου μέρους του πεπαλαιωμένου  στόλου της καθαριότητας.

Επίσης προανήγγειλε πως ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου θα ενισχυθεί και με ηλεκτρικά οχήματα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Νικήτα Κόκκαλη.

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Νικήτα Κόκκαλη στον Εκδότη της «Kifisia Press» κ. Δημήτριο Αγγελίδη, σχετικά με την «Ανανέωση και τον Εκσυγχρονισμό του Στόλου Καθαριότητας  και την επερχόμενη ενίσχυση του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς».

-Θεωρείτε ότι τα παράπονα των Δημοτών για την καθαριότητα γενικά της  πόλης  θα μειωθούν αισθητά;

«Η ανανέωση του στόλου της Διεύθυνσης Καθαριότητας με απορριμματοφόρα, σάρωθρο, πλυντήριο και φορτωτές θα βελτιώσουν την εικόνα της Πόλης.  Ένας ανανεωμένος στόλος δίνει την ευχέρεια στην Διοίκηση και την Υπηρεσία Καθαριότητας να προγραμματίζουν καλύτερα την καθημερινότητα αλλά κυρίως την δυνατότητα αντιμετώπισης απρόοπτα γεγονότα (όπως  π.χ. τεχνικές βλάβες απορριμματοφόρων κτλ.) να μην επηρεάζουν το πρόγραμμα της συστηματικής αποκομιδής».

-Αναμένεται  ότι  η  αποτελεσματικότητα της  Διεύθυνσης  Καθαριότητας  θα είναι πλέον οφθαλμοφανής στους Δημότες;

«Σίγουρα, θα υπάρξει βελτίωση αλλά οφθαλμοφανής αλλαγή θα υπάρξει μόνο όταν Δήμος και  Δημότες συνεργαστούν καλύτερα. Ένας νέος στόλος δεν θα επιτύχει πολλά αν δεν συνεργαστούμε με τους Δημότες. Πρέπει  να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες καθώς και οι οδηγίες που δίνονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας, σχετικά με την αποκομιδή από τους Δημότες».

-Πότε πιστεύετε ότι  η εικόνα του Δήμου Κηφισιάς ως «η καθαρότερη και ομορφότερη πόλη» της Ελλάδος θα μπορούσε να επιτευχθεί;

«Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί όταν υπάρξει Αρμονική Συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δημοτών. Όταν δηλαδή επιτύχουμε τον απόλυτο βαθμό συνεννόησης μεταξύ Δήμου και Δημοτών αλλά και την άμεση /οργανωμένη  ανταπόκριση από την πλευρά μας. Τότε, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here