Ποιοι και Γιατί έριξαν τον Κώστα Καραμανλή;

0
241

Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή το 2008…

Το μπρεντ καταγράφει την υψηλότερη τιμή των τελευταίων δεκαετιών. Αγγίζοντας τα 150 $ το βαρέλι. Αυτό συνέβη τον Ιούλιο του 2008.

Αν δεν κατάλαβες ποιοι και γιατί γκρέμισαν τον Καραμανλή, δες πόσο πλήρωνες την βενζίνη

Ας συγκρίνουμε όμως τις τιμές βενζίνης στα πρατήρια με την τιμή του Μαΐου του 2008, όταν το βαρέλι ήταν πιο κοντά στην σημερινή τιμή. Με μετατροπή των τιμών σε ευρώ.

Δείτε λοιπόν πόσο πληρώναμε την βενζίνη με τον Καραμανλή, παρά το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου ήταν ακριβότερη από ότι σήμερα, δείτε και πόσο την πληρώνουμε με τον Μητσοτάκη.

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε ποιοι και γιατί έριξαν τον Καραμανλή. Αποδείχτηκε όμως ότι ο λαός είναι εύπιστος και δεν καταλαβαίνει όταν βλέπει το κάθε MEGA ότι δεν είναι ευαγές ίδρυμα, αλλά επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.

Δείτε πώς συμπεριφέρονται σήμερα τα ίδια ΜΜΕ, που τότε γκρέμιζαν τον Κώστα Καραμανλή, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρείτε το λογαριασμό!…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πώς η Κύπρος με μια απλή κίνηση μείωσε τις τιμές στα καύσιμα;

Η ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ομόφωνα νόμο για τη μείωση του ΕΦΚ, με έναρξη ισχύος της μείωσης από την 8η Μαρτίου έως και την 1η Ιουνίου, ώστε να συγκρατήσει τις τιμές.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μείωση είναι 7 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη και το diesel, η οποία αυξάνεται στα 8,3 λεπτά συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Έτσι, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων τιμής ανά λίτρο στην Κύπρο, κοστίζει 1,408 ευρώ, με το φθηνότερο πρατήριο να την πουλάει 1,333 ευρώ και το ακριβότερο έναντι 1,449 ευρώ το λίτρο.

Η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην Ευρώπη (για την ακρίβεια τον 4ο υψηλότερο στην ΕΕ), που ανέρχεται στα 0,70 λεπτά το λίτρο, ενώ το ΦΠΑ είναι στο υψηλό 24% (στην Κύπρο 19%).

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ελάχιστος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που πρέπει να επιβληθεί ανά λίτρο βενζίνης, είναι τα 0,36 λεπτά ανά λίτρο.

Άρα στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν…διπλάσιο ΕΦΚ από τον ελάχιστο, που υιοθέτησε η Κύπρος!

Σε ένα απλό παράδειγμα, αν αύριο κιόλας η Ελλάδα ψήφιζε την μείωση του ΕΦΚ καυσίμων στο ελάχιστο επίπεδο, τότε η τιμή της βενζίνης θα μειωνόταν αμέσως στο επίπεδο του 1,60-1,70 ευρώ ανά λίτρο και αυτό χωρίς να αλλάξει ο ΦΠΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here