Αναφορά Δικηγόρων στον Άρειο Πάγο για τη ΔΕΗ: «Αποχρώσεις ενδείξεις για χειραγώγηση μετοχών».

0
276

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν έξι δικηγόροι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν συνάγεται ότι υπάρχουν «αποχρώσεις ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο». Παράλληλα καταγγέλλουν και την «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Στην αναφορά τους, οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ. Λιάπης, Κ. Χαρίτος, Γ. Κακουλάκης και Λ. Στάμος επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Οι δικηγόροι, όπως αναφέρουν, θέτουν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας τις σχετικές καταγγελίες ζητούν τις κατά νόμον ενέργειες των αρχών.

Η μηνυτήρια αναφορά: Μηνυτήρια ΔΕΗ

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό έχουν ζητήσει έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πιθανή χειραγώγηση της μετοχής της ΔΕΗ αλλά και για σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here