Ανεκδιήγητη γκάφα Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

0
241

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στους Κήπους του Έβρου προκειμένου να περάσει στην Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως είχε προγραμματίσει θα κατευθυνόταν στην Ίμβρο προκειμένου να παραστεί στα θυρανοίξια ναού υπό τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αντιπροσωπεία ομογενών από την Αμερική.

Όμως όταν επιχείρησε να διαβεί το τουρκικό φυλάκιο, οι τουρκικές αρχές αντελήφθησαν πώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έφερε ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Κατά το πρωτόκολλο ο κ. Μητσοτάκης είναι εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο αλλά οι Έλληνες πολίτες έχουν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Τουρκία ακόμη και με την αστυνομική ταυτότητα τους. Προφανώς δεν είχε ούτε την αστυνομική του ταυτότητα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διπλωματικές αρχές και δόθηκε διαταγή στην Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Δανάη Βασιλάκη, να σπεύσει στους Κήπους για να εφοδιάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του, ατύπως βρισκόταν σε καθεστώς κράτησης- αναμονής στο τουρκικό φυλάκιο.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Η απάντηση ήταν «Δεν δίνουμε κάτι». Προηγουμένως ο αξιωματικός υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος Κήπων είπε στο zougla.gr «Δεν μπορώ να σας δώσω προς το παρόν πληροφορία για το συμβάν».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του zougla.gr με τον κ. Αυγενάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε «Είμαι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τουρκία, στέκεται δίπλα μου». Ο κ. Αυγενάκης είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για το γεγονός «Δεν έχει συμβεί τίποτε».

Μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές. Κατά πληροφορίες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πληροφορηθεί την εμπλοκή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιβεβαίωση από Μητσοτάκη……

Γύρω στις 16.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο instagram επιβεβαίωσε την είδηση γράφοντας τα εξής: 

Υ.Γ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Άφησαν τον Μητσοτάκη να φύγει και να κάνει πλάκα, την ώρα που για τον ίδιο λόγο κρατούν δύο αξιωματικούς μας! 

Υ.Γ.1.  Πήγε στα σύνορα ο Μητσοτάκης ξεχνώντας το διαβατήριο του στην Αθήνα!!…… και θέλει να αναλάβει τα ηνία της χώρας!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here