Ανησυχητική Εξέλιξη: Η Τουρκία στέλνει Υποβρύχιο και Πολεμικά πλοία στην Κύπρο.

0
256

Την ώρα που κυριαρχούν οι φήμες για την απόλυτη πρόκληση Ερντογάν με προσάρτηση των κατεχομένων.

Με ένα Δημοσίευμα-Βόμβα, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Halkin Sesi» αποκαλύπτει ότι η Φρεγάτα κλάσης Oliver Hazard Perry TCG Giresun και το Υποβρύχιο κλάσης Gür TCG Burakreis (209) θα βρίσκονται στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας.

Η Τουρκία στέλνει υποβρύχιο και πολεμικά πλοία στην Κύπρο | Prime News

Η πρόκληση είναι μεγάλη καθώς στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, μέχρι τις 23 θα αγκυροβολήσουν το αποβατικό κλάσης Bayraktar TCG Bayraktar και το Cezayirli Hasan Pasa κλάσης TCG Sokollu Mehmet Pasa της Ναυτικής Σχολής Πολέμου του Πανεπιστημίου του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Σχετικά με το αποβατικό πλοίο κλάσης Bayraktar TCG Bayraktar

Η κλάση Bayraktar είναι μια κατηγορία αποβατικών πλοίων (LSTs) που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία. Τα δύο αμφίβια σκάφη της κατηγορίας κατασκευάστηκαν για το Τουρκικό Ναυτικό από την Anadolu Shipyard.

Τα LSTs προορίζονται κυρίως για αμφίβιες αποστολές και μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού, ενώ οι δευτερεύουσες αποστολές τους περιλαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια, ανακούφιση από καταστροφές, ιατρική βοήθεια και μεταφορά.

Κάθε σκάφος έχει συνολικό μήκος 138,75 μέτρα, και βύθισμα μικρότερο από 2 μέτρα προς τα εμπρός και λιγότερο από 5 μέτρα πίσω όταν είναι πλήρως φορτωμένο.

Το εκτόπισμα του σκάφους είναι 7.125 τόνοι και η ικανότητα μεταφοράς φορτίου είναι 1.180 τόνοι, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού οχημάτων και φορτίου σε ανοιχτό κατάστρωμα.

Τα πλοία τροφοδοτούνται από τέσσερις κύριους κινητήρες ντίζελ ισχύος 2.880 kW (3.860 hp), οι οποίοι κινούν δύο έλικες μέσω διπλών αξόνων.

Τα πλοία θα ενσωματώσουν επίσης έναν πρωραίο προωθητή 500 kW (670 hp) και τέσσερις γεννήτριες ντίζελ 785 kW (1.053 hp) με σύστημα διαχείρισης ισχύος (PMS).

Το σύστημα πρόωσης παρέχει μέγιστη συνεχή ταχύτητα άνω των 18 κόμβων (33 km/h, 21 mph) σε μετατόπιση πλήρους φορτίου.

Τα Τουρκικά LST είναι οπλισμένα με δύο οπλικά συστήματα κοντινής απόστασης Mk 15 Phalanx (CIWS) και δύο πολυβόλα σε τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες βάσεις.

Τα αμφίβια πλοία διαθέτουν ραντάρ αναζήτησης αέρος/επιφανείας Smart Mk2 3D, συστήματα αντιμέτρων τορπίλης και δέκτη προειδοποίησης λέιζερ. Οι αισθητήρες και τα όπλα στο σκάφος θα ελέγχονται από το Genesis CMS.

Πρόκειται για μία άκρως επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, ενώ οι πρόσφατες διαρροές από τις ΗΠΑ, θέλουν τον Ερντογάν να προβαίνει στην υπέρτατη πρόκληση, την απόφαση για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Μία πρόκληση η οποία μπορεί να απαντηθεί μόνο με έναν τρόπο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here