Ανοιχτή επιστολή στην ΕΡΤ από την ΝΔ και η άμεση απάντηση της.

0
420

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι απέστειλε ανοιχτή επιστολή με παραλήπτες τον Βασίλη Κωστόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ και τον Παναγιώτη Τσούτσια γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Η Πειραιώς σημειώνει πως στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη Ματιά» ακούστηκαν στις 17/09/18, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι». 

Τα παραπάνω – συνεχίζει η ΝΔ – τα ανέφερε επί λέξει ο Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής. 

«Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της. 

Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Υ.Γ. Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»……συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση της ΕΡΤ στην ΝΔ.

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής της ΝΔ και της κριτικής που άσκησε για τις αναφορές δημοσιογράφου εκπομπής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΕΡΤ απαντά, πως επρόκειτο για προσωπικές απόψεις, που δεν λογοκρίνονται.

«Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι. 

Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ. 

Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων»……. καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Υ.Γ.1. Τέλος η παρουσία στελεχών της ΝΔ στην ΕΡΤ: Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Πειραιώς.

Υ.Γ.2. Το εμπάργκο της ΝΔ δεν είναι τίποτα μπροστά στο κλείσιμό της ΕΡΤ, αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Υ.Γ.3. ΑΠΕΙΛΕΣ της ΝΔ προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που δεν ΔΟΞΑΖΟΥΝ τον Μητσοτάκη-Πινοσέτ……όπως τον υμνεί ο Οικονομέας του ΣΚΑΙ.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here