Αντισυστημική η «Δημοκρατία».

0
458

Ρεκόρ σημειώθηκε στις ερωτήσεις που απάντησε ο πρωθυπουργός, ρεκόρ και στην αναξιοπιστία της διαδικασίας της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Στην εφημερίδα μας, που είναι κυρίαρχη σε απήχηση και επιρροή στην παράταξη – όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί, άλλωστε – και η οποία έχει δώσει πολλές αντίξοες αλλά και νικηφόρες μάχες για την ενημέρωση των Ελλήνων, δεν δόθηκε η ευκαιρία να θέσει ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλοι… χωρούσαν σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, αλλά εμείς «περισσέψαμε».

Το αίτιο δεν είναι η έλλειψη χρόνου, αλλά η επιθυμία ορισμένων να αποφευχθούν «δοκιμασίες», όπου «δοκιμασία» η απόπειρα απάντησης…άβολων ερωτημάτων. Δεν μας δίνουν τον λόγο επειδή φοβούνται όχι εμάς, αλλά τις ερωτήσεις μας.

Η «Δημοκρατία», από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της μέχρι σήμερα, λειτουργεί αντικειμενικά, χωρίς σκοπιμότητες, δίχως «συνεννοήσεις» για την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η αρθρογραφία μας είναι η ακρίβεια στην καταγραφή των γεγονότων και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού. Τίποτε άλλο.

Δεν έχουμε καταφύγει και δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε απ’ αξιώτικες  για τα ΜΜΕ συμπεριφορές, όπως η υποβολή «σικέ» και… βελούδινων ερωτήσεων.

Δεν έχουμε θεωρηθεί ποτέ όργανο οποιασδήποτε εξουσίας. Έχουμε τιμήσει το κύρος της εφημερίδας μας και έχουμε σταθεί αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κοινού μας με πράξεις, όχι με λόγια.

Η «Δημοκρατία» δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε οποιοδήποτε «σύστημα», πλην εκείνου που ορίζουν η Ιστορία και ο πολιτισμός μας. «Σύστημά» μας είναι η Ελλάδα, η μάχη για την αλήθεια και η υπεράσπιση της πίστης στον Χριστό. Απόδειξη των προαναφερθέντων είναι κάθε σελίδα των φύλλων της εφημερίδας μας.

Η «Δημοκρατία», επειδή σέβεται το κοινό, είναι υποχρεωμένη να σέβεται τη δεοντολογία στην άσκηση της δημοσιογραφίας και τον εαυτό της.  Γι’ αυτόν τον λόγο θα εξετάσει σοβαρά αν υπάρχει πλέον ανάγκη να συμμετέχει σε συνεντεύξεις Τύπου και συναφείς εκδηλώσεις, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν θεατρικά μονόπρακτα με δημοσιογραφική «κουβερτούρα».

Υ.Γ. Ατόπημα του Πρωθυπουργού ο οποίος ενώ απάντησε στην σάρα και την μάρα αρνήθηκε ερώτηση στην εφημερίδα «Δημοκρατία»!

Την μεγαλύτερη εφημερίδα της παράταξης δηλαδή. Πραγματικά αδικαιολόγητη απόφαση. Πραγματικά ανησυχητική απόφαση. Για το ποίοι κρατούν δεμένο χειροπόδαρα τον κύριο πρωθυπουργό.

Υ.Γ.1. Για μία ακόμα χρονιά ο Μητσοτάκης απέκλεισε το «Documento» από τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη!

Υ.Γ.2. Ύποπτη σιωπή της ΕΣΗΕΑ στον αποκλεισμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του DOCUMENTO από την ΔΕΘ.

Πέρασαν δυο 24ωρα από τον αποκλεισμό δυο μεγάλων εφημερίδων από την συνέντευξη του πρωθυπουργού και η ΕΣΗΕΑ δεν έχει βγάλει ούτε ανακοίνωση. Υπάρχει κάτι που τους κλείνει το στόμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here