Αντώναρος: «Μίλησα με Γερμανία – Θα αναγκάσουν τον Μητσοτάκη να πει δημόσια τι υποσχέθηκε κρυφά για το Σκοπιανό».

0
298

Ενόψει των νέων αποκαλύψεων της γερμανικής εφημερίδας FAZ την Πέμπτη, σχετικά με τη μυστική δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη να υποστηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στο Facebook κατέθεσε τις δικές του πρωτογενείς πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, που συγκλονίζει τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή έγραψε:

«Οι μισές κι όχι πειστικές διαψεύσεις της Πειραιώς για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας αποδεικνύουν σε ποια δύσκολη θέση έχει φέρει η σημερινή αναποφάσιστη και παραπαίουσα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.»

Αποκαλύπτω λοιπόν σήμερα:

»Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές που έχω στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης θα πιεσθεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πει δημόσια ότι έχει πει – κυρίως στους εκπροσώπους του Λαϊκού Κόμματος – σε κατ ιδίαν συνομιλίες και κλειστές συνεδριάσεις. ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ.

»Χθες μόλις κορυφαίος παράγοντας του κυβερνητικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο μου είπε στο τηλέφωνο:

«Mitsotakis hat uns neulich auf Anfrage ausdruecklich zugesichert, dass er und seine Partei der kuenftigen Ratifizierung eines Abkommens positiv, und zwar aktiv, gegenueberstehen werden.»

Στα ελληνικά:

»Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν την μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση.»

»Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Με τους Γερμανούς που τον δίνουν ψυχρά δεν είναι σε θέση να παίζουν ο άπειρος στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης και η παιδική χαρά που τον περιστοιχίζει.

»Γι αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Είτε ειναι πρωθυπουργός είτε όχι.

»Ο κόσμος εντός κι εκτός χώρας τον έχει καταλάβει.

»Υ.Γ. Τα ίδια περί στήριξης λέει ο κ. Μητσοτάκης και στους πρέσβεις των περισσοτέρων σημαντικών χωρών στην Αθήνα». 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here