Αν…..έχεις Bentley!

0
649

Το να είσαι κατασκευαστής μοντέλων υπερ- πολυτελείας έχει τις δυσκολίες του, μιας και τα αυτοκίνητα σου θα πρέπει να προσφέρουν κάτι παραπάνω από τον ανταγωνισμό, είτε αυτό πρόκειται για εξοπλισμό είτε για υπηρεσίες.

Με βάση αυτήν την προσέγγιση η Bentley θέλει να απαλλάξει τους πελάτες της, ή έστω τους οδηγούς τους, από το να πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμου, όπως κάνουν οι κάτοχοι όλων των άλλων πιο ταπεινών ή μη αυτοκινήτων.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως η παραδοσιακή βρετανική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen θα γυρίσει όλους τους κινητήρες της σε ηλεκτρικούς. 

Κάθε άλλο, απλά εφαρμόζουν μια παράφραση του ρητού «αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό πάει το βουνό στον Μωάμεθ».

Έτσι λοιπόν στην Καλιφόρνια δεν πηγαίνουν οι Bentley στο πρατήριο αλλά το πρατήριο στις Βentley, μιας και παρέχεται μια νέα υπηρεσία ανεφοδιασμού είτε στο σπίτι ή το γραφείο των ιδιοκτητών τους είτε καθ’ οδόν.

Η όλη ιδέα βασίζεται σε μια εφαρμογή για παραδόσεις καυσίμων ονόματι «Filld», η οποία απέκτησε έναν επιπλέον μενού που ονομάζεται «Filld for Bentley».

Με τη βοήθειά της οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της μάρκας μπορούν μέσα από το σύστημα πολυμέσων και το GPS του αυτοκινήτου τους να ειδοποιήσουν για το σημείο που βρίσκονται και να καλέσουν να τους φέρουν το καύσιμο -βενζίνη κυρίως, καθώς diesel έκδοση έχει μόνο η Bentayga- επί τόπου.

Ενδιαφέρον είναι πως η ψηφιακή πλατφόρμα αφενός εξασφαλίζει πως η παράδοση του καυσίμου θα γίνει στον προσυμφωνημένο χρόνο και αφετέρου πως η τιμή – μάλλον ενδιαφέρονται για αυτήν οι πελάτες της Bentley, παρά την αίσθηση που έχουμε – θα είναι πιο χαμηλή αν συγκριθεί με αυτές των τριών πλησιέστερων στο σημείο παράδοσης πρατηρίων. Επίσης δεν υπάρχει και κάποιο επιπλέον κόστος για το delivery.

Η πιλοτική εφαρμογή του delivery καυσίμου στην Καλοφόρνια είναι ήδη ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των κατόχων Bentley, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της μάρκας να δηλώνουν ενθουσιασμένοι και να θέλουν να επεκτείνουν την υπηρεσία και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ενδεχόμενα μετά να πάρουν σειρά και η Ευρώπη με την Κίνα, ενώ βέβαια θα ακολουθήσουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αυτής της κλάσης.

H τελική εξέλιξη πάντως θα είναι το αυτοκίνητο να αναλαμβάνει μόνο του τη διαδικασία ανεφοδιασμού, μέσω της διασύνδεσής του με το internet.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here