Απάντηση στον κ. Στουρνάρα από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους Εκάλης.

0
308

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα στο Βήμα της Κυριακής με αναφορές στους κατοίκους της Εκάλης τους οποίους χαρακτήρισε ως «Absende Landowners», προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο Δήμος Κηφισιάς να γίνει δέκτης παραπόνων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2013 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εκάλης, Μάνος Μαρκεσίνης, διάβασε επιστολή την οποία υπογράφουν όλοι οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα έχει ως εξής:

 «Η Εκάλη είναι εδώ κ. Υπουργέ».

Ως Absentee Landlords χαρακτήρισε συλλήβδην τους κατοίκους της Εκάλης ο κ. Στουρνάρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής της 1.12.2013. Θα θέλαμε λοιπόν εντελώς επιγραμματικά να τον πληροφορήσουμε τα εξής:

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. Υπουργέ εν αντιθέσει με κάποιους «τεχνοκράτες» αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει:

– Πλασματικές αντικειμενικές αξίες της τάξεως των 4450 € / τ.μ.
– Τέλος Ακίνητης Περιουσίας επ’ αυτών
– Τέλος Ακαλύπτων επ’ αυτών
– Φόρο Ακίνητης Περιουσίας επ’ αυτών
– Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επ’ αυτών
– Παράλογα Τέλη μεταβιβάσεων, γονικών παροχών κ.λ.π. επ΄ αυτών
– Δημοτικά τέλη σχεδόν διπλάσια των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς.
– Δημοτικό φόρο
– Πετρέλαιο θέρμανσης σε παράλογες τιμές που εσείς επιβάλλατε και χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα λοιπά εισοδηματικά κριτήρια λόγω ιδιοκτησιών με αντικειμενική αξία μεγαλύτερης των 200.000 €.
– Την μη ύπαρξη εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης γιατί στην περιοχή δεν λειτουργεί δίκτυο αερίου καυσίμου.
– Το κόστος βυτιοφόρου για αποχέτευση μεγάλου αριθμού ιδιοκτησιών γιατί το δίκτυο αποχέτευσης τώρα κατασκευάζεται.
– Παράλογα τέλη αποχέτευσης διότι η ΕΥΔΑΠ χρεώνει όσες ιδιοκτησίες συνδέονται με το δίκτυο της το νερό του ποτίσματος των κήπων ως αποχετευόμενο.
– Προσεχώς παράπλευρα διόδια για να πάει σπίτι της.

Εν τω μεταξύ εσείς κ. Στουρνάρα ως τεχνοκράτης και καθηγητής έχετε αποτύχει να:

– Εντοπίσετε και να φορολογήσετε τις δεκάδες offshore επιχειρήσεις που έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την ιδιοκτησία ακινήτων.
– Να εκκαθαρίσετε και να στείλετε εγκαίρως τα εκκαθαριστικά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2010, 2011, 2012, και 2013 με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν μέσα σε δέκα μήνες φόρους 4 ετών.
– Να αναθεωρήσετε (μειώσετε) τις αντικειμενικές αξίες από το 2006.
– Να φορολογήσετε έστω και υποτυπωδώς την τεράστια φορολογητέα ύλη από αυτούς που κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση φοροδιαφεύγουν σε βάρος των υπολοίπων.
– Να δώσετε πειστικές εξηγήσεις γιατί πρέπει να πληρώσει η Εκάλη απέναντι σε άλλες ακριβές περιοχές του λεκανοπέδιου όπως Καβούρι, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Κολωνάκι κ.α. συντηρώντας αυτόν τον λανθάνοντα ρατσισμό έναντι των κατοίκων μιας περιοχής.

Το μεγάλο δυστύχημα όμως κ. Υπουργέ είναι ότι ενώ εσείς μεθαύριο θα παρέχετε τις υπηρεσίες σας ως freelancer στην City Group στην Morgan Stanley η σε κάποιο άλλον αξιοσέβαστο οργανισμό, η ιστορία θα σας χρεώσει την τελική υπογραφή για την εσκεμμένη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης στην χώρα μας και ίσως και την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here