«Απάντηση» της Ελλάδας σε Τουρκία: Σε οκτώ μήνες σηκώνονται τα πρώτα Ελληνικής κατασκευής Drones.

0
570

Έστω και με καθυστέρηση και λόγω των εξελίξεων η Αθήνα επισπεύδει το ζήτημα της κατασκευής drones.

Οι επιτελείς του υπουργείου Άμυνας θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι επιβεβλημένο να τρέξει πιο γρήγορα και να ενσωματώσει τις σύγχρονες τεχνολογίες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κι αυτό, εξηγούν, όχι μόνο επειδή η Τουρκία με τα δικά της drones οργώνει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά διότι τέτοια μέσα χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον από τους σύγχρονους στρατούς σε ένοπλες συρράξεις και όχι μόνο για να σαρώνουν αλλά και για να προσβάλλουν στόχους.

Τα εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα που είναι ικανά να ρίχνουν πυραύλους σε μεσαίες αποστάσεις, θα μεταβάλλουν πλήρως το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο σε πολύ λίγα χρόνια.

Αλλάζουν όλα σε οχτώ μήνες 

Σε οκτώ μήνες εκτιμούν επιστήμονες και ερευνητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ότι θα βρίσκονται στους αιθέρες τα πρωτότυπα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ελληνικής κατασκευής για τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις.

Ο κυπριακής καταγωγής Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Στράτος Στυλιανίδης ανέφερε στο «alphanews.live» ότι πρόκειται για ένα έργο που άρχισε πριν από επτά περίπου χρόνια από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και για το οποίο έχουν ήδη επιδείξει έντονο ενδιαφέρον οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here