Απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες η τουρκική MIT.

0
293

Από την πρώτη μέρα του περιστατικού της ομηρίας των δυο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους έχουμε γράψει με στοιχεία, τις μεθόδους του Κράτους απαγωγέα, και δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιωνόμαστε όπως κι χθες με το άρθρο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣτον Ερντογάν και σε σενάριο απαγωγής των 2 Ελλήνων αξιωματικών συγκλίνουν τα στοιχεία.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός είπε ότι η MIT συνέλαβε 80 «γκιουλενιστές» – Όπως είπε οι επιχειρήσεις έγιναν σε 18 (!) χώρες – Η επιχείρηση στο Κόσοβο ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου – Οι Τούρκοι πράκτορες φαίνεται ότι «αλωνίζουν»!!

Η επιχείρηση με την απαγωγή από το Κόσοβο έξι ατόμων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» στη δράση της MIT. Όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Foreign Policy – Η Τουρκία είναι κράτος «απαγωγέας» – Η νέα εξωτερική πολιτική της είναι να κρατάει ομήρους.

Μάλιστα ο Μπεκίρ Μποζντάγ διεμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων σε ξένο έδαφος θα συνεχιστούν. 

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι στόχος είναι οι «γκιουλενιστές», όπως ονομάζει άλλωστε το καθεστώς Ερντογάν όλους τους αντιπάλους του. Ο Μποζντάγ, είπε ακόμα ότι η επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Παρότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δεν κατονόμασε τις χώρες στις οποίες έγιναν οι επιχειρήσεις της ΜΙΤ, σύμφωνα με την Χουριέτ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «επιχειρήσεις» έγιναν σε συνεργασία με χώρες όπως το Σουδάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Η απαγωγή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο

Η μόνη γνωστή περίπτωση απαγωγής τούρκων από ξένο έδαφος από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και μάλιστα προκάλεσε και κυβερνητική κρίση, ήταν αυτή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο. 

Η απαγωγή αποκαλύφθηκε από βίντεο ντοκουμέντο που διέρρευσε στα ΜΜΕ του Κοσόβου. Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα άνδρες των μυστικών υπηρεσιών συνέλαβαν σε συνεργασία με τις αρχές του Κοσόβου αλλά χωρίς να το γνωρίζει η κυβέρνηση έξι Τούρκους δασκάλους που δίδασκαν σε σχολεία του Γκιουλέν στην Πρίστινα. 

Και τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν περιγράψει το περιστατικό ως ξεκάθαρη απαγωγή. Οι έξι απήχθησαν κανονικά και με ειδική πτήση μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Για ομήρους κάνει λόγο και το Gatestone Institute αναφερόμενο στους Έλληνες στρατιωτικούς.

Οι έξι κατηγορούνται ότι είναι μέλη του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν και βοηθούσαν όσους θέλουν να διαφύγουν από την Τουρκία. 

«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις από τις τουρκικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες για να κλείσουμε τα σχολεία του Γκιουλέν στο έδαφός μας αλλά και για το προσωπικό τους»…..είχε δηλώσει στο Reuters Κοσοβάρος αξιωματούχος. 

Οι αρχές του Κοσόβου ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να βάλουν λουκέτο στα σχολεία του Γκιουλέν που είναι στην χώρα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here