Απαλλάχθηκαν προσωρινά οι κ.κ. Ν. Χιωτάκης, Ν. Παναγιώτου, Η. Σπυρόπουλος και Α. Βάρδας!!

0
317

Στις 16/12/2013 εκδικάσθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση εναντίον του Δημάρχου κ. Χιωτάκη, του Αντιδημάρχου κ. Ν. Παναγιώτου, του Διευθυντή Πολεοδομίας κ. Η. Σπυρόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Α. Βάρδα, για παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατά εξακολούθηση.

Ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Σύλλογος «Κηφισιά SOS» στις 31/10/2011, η οποία ανέφερε ότι οι κ.κ. Η. Σπυρόπουλος, Ν. Παναγιώτου και Α. Βάρδας γνώριζαν την ύπαρξη παρανόμων σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας και παρόλα αυτά παράλειψαν κατά δόλια παράβαση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος για το άμεσο έλεγχο των καταγγελιών και την σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών, την επιβολή προστίμων και την δικαιολόγηση του τρόπου κατεδάφισης τους…..ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ανδρέας Καραφλός συνέταξε το σχετικό κατηγορητήριο.

Ο κ. Εισαγγελέας κατάγγειλε ότι οι ανωτέρω τρεις κύριοι το έκαναν με σκοπό να ωφελήσουν τις εταιρείες που τοποθέτησαν τις κεραίες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που επέτρεψαν έναντι καταβολής ωφελημάτων, την τοποθέτηση των παρανόμων σταθμών βάσης στα ακίνητά τους!

Επίσης ο κ. Εισαγγελέας αποφάσισε να συμπεριλάβει στην μήνυση για παράβαση καθήκοντος πέραν των τριών κυρίων και τον κ. Χιωτάκη ως πολιτικό προϊστάμενό τους!!

Τελικά, η Δικαστίνα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών επικαλούμενη τον πρόσφατο Νόμο 4053/2012 άρθρο 31 Παράγραφος 5, ο οποίος αναφέρει ότι «όλες οι υφιστάμενες βάσεις / κεραίες κινητής τηλεφωνίας θεωρούνται ΝΟΜΙΜΕΣ για 24 μήνες μέχρι να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα έγγραφα»,……απήλλαξε προσωρινά όλους τους κατηγορούμενους!

Ο Νόμος θεσπίσθηκε στις 31/03/2012 από το τότε Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη, επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου, με συνοπτικές διαδικασίες μετά από «διαβουλεύσεις» με τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας!

Ο κ. Υπουργός τα κατάφερε μια χαρά και καρατόμησε την ασφάλεια υγιούς περιβάλλοντος σε χιλιάδες δημότες που γειτνιάζουν με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

Το τι μέλλει γενέσθαι μετά την 31η Μαρτίου 2014…..οψόμεθα εις Φιλίππους!!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here