Απανωτά χαστούκια της μοίρας στον Άδωνη Γεωργίαδη – Φεύγει η Danone από την Ελλάδα κι απολύονται οι εργαζόμενοι…της Αλεξάνδρας Γκίτση.

0
421

Κοντά έξι χρόνια μετά την απόφαση της Danone να υποβαθμίσει την παρουσία της στην Ελλάδα και να μεταφέρει το κέντρο αποφάσεων στη Ρουμανία, ο γαλλικός όμιλος προχώρησε χθες σε μια ακόμη υποβάθμιση, όπως αναφέρουν στο «Capital.gr»  πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Στις 26/09/19 έγινε γνωστό στους εργαζόμενους της Danone Γαλακτοκομικά πως κλείνει το γραφείο στην Ελλάδα και ότι αυτοί απολύονται.

Επίσης έγινε γνωστό πως τη διανομή των προϊόντων της, μεταξύ των οποίων και του Activia, την αναλαμβάνει η εταιρεία Leader AE η οποία διανέμει ήδη και τα φυτικά προϊόντα ALPRO που ανήκουν στον γαλλικό όμιλο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι εξελίξεις αυτές δεν επηρεάζουν τη Numil Hellas, εταιρεία βρεφικής διατροφής του ομίλου Danone που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

H Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα, που λειτουργούσε ως ανεξάρτητη εταιρεία από τον Μάιο του 2005 και το 2007 λάνσαρε στην Ελλάδα το Activia έχει απολέσει κοντά το 50% του τζίρου της σε βάθος πενταετίας και το 60% των πωλήσεών της από το 2011, όταν είχε εμφανίσει τζίρο 25 εκατ. ευρώ.

Το 2017 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 10,026 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016 και 18,952 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013.

Σε ότι αφορά στα αποτελέσματα μετά από φόρους αυτά διαμορφώθηκαν σε ζημιές 106.601 ευρώ από κέρδη 94.032 ευρώ. Ενώ όπως αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις υπάρχουν ζημιές των προηγούμενων χρήσεων, 19,986 εκατ. ευρώ ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς 18,5 εκατ. ευρώ οφείλεται στην αποζημίωση του δικαιώματος διανομής των εμπορευμάτων που καταβλήθηκε κατά την έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας. Σε ότι αφορά το μερίδιό της στην αγορά γιαούρτης, αυτό έχει υποχωρήσει στο 3,2% σε όγκο και 4,5% σε αξία.

Επιβεβαιώνει η Danone

Η Danone επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα του «Capital.gr».  Σε ενημέρωση της προς το site αναφέρει πως «αποφάσισε να διακόψει τη δραστηριότητα της θυγατρικής της στην Ελλάδα και να εμπιστευτεί τη διανομή των γαλακτοκομικών προϊόντων της σε συνεργάτη αποδεδειγμένης αξιοπιστίας».

Αυτή η απόφαση ελήφθη, όπως σημειώνει «στο πλαίσιο της συνεχούς εστίασης της εταιρείας στην προσαρμογή του βιομηχανικού της αποτυπώματος στην αγορά και σε στρατηγικές επιχειρηματικές προτεραιότητες».

Διευκρινίζει ότι οι καταναλωτές και οι πελάτες της στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να βρίσκουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα της.

Σημειώνει τέλος πως από τον Νοέμβριο του 2019, τις δραστηριότητες στην Ελλάδα θα τις διαχειρίζεται ο συνεργάτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here