ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Τουρκική πρόκληση κατά την διάρκεια του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Forum!!

0
295

Νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας πέρασε και πάλι απαρατήρητη στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05/12/2014 στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών των κυρίων Σαμαρά και Νταβούτογλου μοιράστηκε στους παρευρισκομένους επίσημο φυλλάδιο του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας όπου στον χάρτη που είχε εικονογραφημένο η Κυπριακή Δημοκρατία εμφανίζεται με τα αρχικά GCA από τις λέξεις Greek Cypriot Administration, δηλαδή «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση»!

Δείτε τις φωτογραφίες……..

Το θέμα προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών παρευρισκομένων στο Forum!!

Εντούτοις ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαρά κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας Τουρκίας είπε:

«Αυτό ισχύει περισσότερο σήμερα που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς. Και ισχύει περισσότερο μεταξύ γειτόνων όταν καλλιεργείται σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ τους!

Τότε ανοίγουν νέοι δρόμοι οικονομικών και εμπορικών επαφών προς όφελος των δύο λαών. Χρειάζεται σταθερότητα και εμπιστοσύνη και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα!

Οι σχέσεις των επιχειρηματικών κοινοτήτων και τα δεδομένα των οικονομικών σχέσεων είναι ενθαρρυντικά αλλά απλώς ενδεικτικά των πολύ μεγαλύτερων περιθωρίων».

Δείτε την βιντεοσκοπημένη ομιλία του πατώντας ΕΔΩ…… και τα συμπεράσματα δικά σας!!

Υ.Γ. Χαρακτηριστική είναι η Ελληνική παροιμία: «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» που λέγεται γενικά σε διαπίστωση π.χ. Τουρκικής πρόκλησης, της οποίας η υπαιτιότητα συνειδητά αποφεύγεται ή αποκρύπτεται!! ΕΛΕΟΣ !!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here