«Απειλεί» ο Βαρουφάκης: Λέω να ανεβάσω στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup.

0
441

Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης!…..

Τελικά, με καθυστέρηση αρκετών ετών επιβεβαιώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συζητήσεις που γίνονταν στις συνεδριάσεις του Eurogroup.

Αρχικά ο Κώστας Γαβράς δήλωσε ότι έχει ακούσει τις ηχογραφήσεις προετοιμάζοντας την ταινία «Ενήλικες στο δωμάτιο» για να μπει στο κλίμα.

Την Πέμπτη 05/09/10, ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6:

«Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης». «Όλοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ταραγμένης πρώτης περιόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο σημερινός επικεφαλής του ΜεΡΑ25 είχε δηλώσει ότι ηχογραφούσε τους ομολόγους του στη Σύνοδο της Ρίγας. Λίγες μέρες αργότερα όμως, και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το είχε διαψεύσει αφήνοντας το πάντως ασαφές!!

Κώστας Γαβράς: Τι άκουσα

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς όπως λέει σε συνέντευξή του στο oneman.gr, άκουσε τις ηχογραφημένες συζητήσεις από το συγκεκριμένο Eurogroup, για τις ανάγκες της ταινίας, τις οποίες του έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Άρχισα να δουλεύω στο σενάριο πριν 4 χρόνια, το σημαντικό ήταν να βρω τη γωνία για να πω την ιστορία, και τη βρήκα χάρη στο βιβλίο του Βαρουφάκη. 2-3 χρόνια πριν.

Επίσης ερεύνησα όλα όσα λέει στο βιβλίο του, όχι επειδή δεν τον εμπιστευόμουν, αλλά μου έδειξε τις ομιλίες, τις σημειώσεις του, ηχογραφήσεις επίσης. Οπότε επιβεβαίωσα. Ώρες και ώρες ηχογραφήσεων. Πολύ μακρά διαδικασία»……είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Τέλος, απαντώντας στο πώς ένιωσε όταν άκουσε τις ηχογραφήσεις, ο Κώστας Γαβράς απάντησε:

«Μιλάνε για ώρες και επαναλαμβάνουν τα ίδια πράγματα. Παράξενο. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε μόνο για οικονομία και χρήματα και τράπεζες και δεν υπάρχει καμία παρουσία ανθρώπων στα λεγόμενα.

Μόνο γραφικά, αλλά όχι άνθρωποι. Νούμερα, όχι άνθρωποι. Πίσω από τα πάντα κρύβονται και επηρεάζονται άνθρωποι, αλλά ήταν συναρπαστικό να διαπιστώνεις την απουσία του ανθρώπου από όλο αυτό.

Έχω πάει στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια, διαβάζω, βλέπω, ξέρω πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι. Οπότε αυτό ήταν το πρώτο πολύ αρνητικό συναίσθημα για την όλη ιστορία και το Eurogroup».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here