ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ για το…τετράγωνο Γερμανίας, Ελλάδας, Ρωσίας, Ουκρανίας!

0
313

Για να μη χαλάσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα το Βερολίνο βάζει την Αθήνα να στείλει όπλα στο Κίεβο!

Ο Γερμανός αναλυτής Ούλριχ Σπεκ με μια ανάρτησή του στο twitter μετά την ανακοίνωση του Όλαφ Σολτς ότι η Ελλάδα θα στείλει Γερμανικά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, έβαλε «φωτιά» στο προσκήνιο, αλλά και στο παρασκήνιο της είδησης αυτής.

Αποκάλυψη «βόμβα» για το… τετράγωνο Γερμανίας, Ελλάδας, Ρωσίας, Ουκρανίας!

«Γιατί να μην παραδώσει απευθείας στην Ουκρανία; Επειδή η παράδοση στην Ελλάδα θεωρείται λιγότερο επιζήμια για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, στην οποία εξακολουθεί να στηρίζεται;»…έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπεκ αναφερόμενος στην κίνηση της Γερμανίας.

Είναι γεγονός ότι η Γερμανία αποφεύγει να εμπλακεί άμεσα με τη Ρωσία και χρησιμοποιεί τις πιο πειθήνιες κυβερνήσεις χωρών, για να καταφέρει αυτό που θέλει. Μια από αυτές της κυβερνήσεις, είναι και η Ελληνική.

Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός Καγκελάριος είπε μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες:

«[Η Ελλάδα] θα προμηθεύσει την Ουκρανία και εμείς θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Οι τελικές λεπτομέρειες θα πρέπει τώρα να διευθετηθούν μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών πριν από την ταχεία εφαρμογή τους».

Ο Ούλριχ Σπεκ πάντως επανήλθε σήμερα στο θέμα και με νέες αναρτήσεις στο Twitter αναρωτήθηκε αν ο Σολτς «ακολουθεί μια στρατηγική: να βοηθήσει λίγο την Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για να επιστρέψει η Ρωσία στη συνεργασία;»

Η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σύμφωνα με την…ετεροχρονισμένη ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο μετά την κατακραυγή βγήκε να επιβεβαιώσει την είδηση, η χώρα μας θα δώσει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1 (λιγότερα από 200 έχουν απομείνει από τα 500 που είχαμε πάρει το 1994 έναντι 50.000 μάρκων το ένα) στην Ουκρανία, τα οποία κατασκευάστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960.

Το Business Insider στη γερμανική του έκδοση, έγραψε σχετικά ότι για τα τεθωρακισμένα Marder που θα λάβει η Ελλάδα για να αντικαταστήσει τα BMP-1, η κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall, είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να τα πουλήσει στην Ουκρανία πριν από εβδομάδες!

Το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο: Η Γερμανία παραδίδει Γερμανικά τανκς Marder στην Αθήνα, τα οποία η Rheinmetall ήθελε στην πραγματικότητα να πουλήσει στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία αποφασίζει για την παράδοση 100 τεθωρακισμένων Marder

Ένα άλλο κομμάτι του παζλ αυτού, είναι ο ο κίνδυνος να την…πατήσει η Ελλάδα σαν τους Πολωνούς. Η Βαρσοβία κατήγγειλε πρόσφατα ότι οι Γερμανοί τους είχαν υποσχεθεί πως θα αντικαθιστούσαν τα άρματα μάχης που έστειλαν για βοήθεια στην Ουκρανία με δικά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», η Γερμανική κυβέρνηση δηλώνει, πλέον, πως αδυνατεί να τηρήσει την συμφωνία! Ενώ ακόμα δεν έχει τηρηθεί και παρόμοια συμφωνία που έκανε το Βερολίνο και με την Τσεχία!

Υ.Γ. Γιατί ο Ελληνικός λαός να μαθαίνει από ξένους αξιωματούχους ότι στέλνουμε τεθωρακισμένα στην Ουκρανία;…του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στο  OPEN TV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here