Αποκάλυψη: Το Μαξίμου ήταν εκεί όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις για να μην κλείσει η Αττική Οδός και οι κύριες οδικές αρτηρίες.

0
257

Τεράστιες οι ευθύνες του Κ. Μητσοτάκη…..

Το Μαξίμου ήταν εκεί όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις που οδήγησαν στην καταστροφή που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία «Ελπίδα»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα μοιράζει ευθύνες και κουνάει το δάχτυλο, είχε πλήρη γνώση του τι αποφασίστηκε στις κρίσιμες συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς συμμετείχε ως απεσταλμένος του, αντ’ αυτού ο Άκης Σκέρτσος καθώς και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Είναι οι συσκέψεις στις οποίες αποφασίστηκε να μείνει κλειστή η Αττική Οδός, αλλά και οι άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, ενώ αποφασίστηκε και το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Δυο παρουσίες, που τώρα αποσιωπώνται καθώς καταδεικνύουν ότι ο υπουργός Επικρατείας και επί της ουσίας υπερ-υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης και ο νέος εκλεκτός στον κύκλο του Μαξίμου Τριαντόπουλος, γνώριζαν και είχαν συμφωνήσει με το σχέδιο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας που αποφασίστηκε τις παραμονές της εκδήλωσης της ισχυρής χιονόπτωσης και οδήγησε στην πλήρη κατάρρευση του επιτελικού κράτους.

Για να το πούμε απλά, το Μαξίμου συντόνισε την απόλυτη αποτυχία και «δείχνει υπευθύνους», προκειμένου να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άμεσοι συνεργάτες του, που ήταν παρόντες στις συσκέψεις στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Εν ολίγοις, στις συντονιστικές συσκέψεις συμμετείχαν όλοι και τώρα παίζουν την κολοκύθια, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Στο δελτίο Τύπου με τίτλο «Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα»Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση» που εκδόθηκε από την Πολιτική Προστασία στις 21 Ιανουαρίου 2022, αναφέρεται και μάλιστα στην πρώτη παράγραφο η παρουσία του Άκη Σκέρτσου και συγκεκριμένα:

«Ευρεία Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από αύριο και για τις επόμενες ημέρες».

Στη συνέχεια πληροφορούμαστε ότι ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Μαξίμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, ήταν «παρών» στη σύσκεψη κατά την οποία αποφασίστηκε πώς θα δράσει ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει την ισχυρή χιονόπτωση. Όπως, επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών που προκάλεσε έκρηξη οργής με τη δήλωσή του ότι «Ανεβασμένο το επίπεδο Πολιτικής Προστασίας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Άκης Σκέρτσος, Στέλιος Πέτσας και Χρήστος Τριαντόπουλος, συμμετείχαν και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι άκρως αποκαλυπτικό και για έναν ακόμα λόγο. Κάνει σαφή αναφορά στο σχέδιο «Βορέας» και αναφέρει ότι:

«Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία “Βορέας”».

Υ.Γ. Διεθνώς ρεζίλι ξανά! Δημοσίευμα-κόλαφος από τον Guardian για την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στο επιτελικό φιάσκο που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, μετά το κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» για το οποίο οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει μέρες πριν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here