ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό-Εξευτελισμός Έλληνα πρέσβη από Ευρωπαίο πρωθυπουργό!…του Γεωργίου Βαγγέλη.

0
390

«Ζητήσαμε [από τους “Βορειομακεδόνες”] να ταπεινωθούν, αλλάζοντας το όνομά τους. Το έκαναν. Και [μετά] εμείς τους είπαμε όχι [στην ΕΕ]» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ (Joseph Μuscat) σε γεύμα με πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ προ ημερών, στις 20 Νοεμβρίου!

Το πλέον δυσάρεστο είναι ότι ακριβώς απέναντί του καθόταν ο Έλληνας πρεσβευτής Δημήτρης Τσούγκας, ο οποίος δεν αντέδρασε καν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος σε απόρρητο έγγραφό του προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Η δικαιολογία του Έλληνα πρέσβη μας αφήνει άφωνους: Δεν ήθελε, λέει, να χαλάσει το «οικείο» και «ευχάριστο» γεύμα!

Οικοδέσποινα – στο πλαίσιο της φινλανδικής προεδρίας – στην ηλιόλουστη Βαλέτα ήταν η Φινλανδή πρέσβειρα στην Ιταλία και διαπιστευμένη στη Μάλτα Pia Rantala-Engberg.

Είναι συνήθης πρακτική η εκάστοτε προεδρία της ΕΕ να οργανώσει τέτοια comme il faut γεύματα. Σε αυτά, καλούν σημαίνοντες αξιωματούχους της χώρας, ακόμη και πρωθυπουργούς και Προέδρους της Δημοκρατίας για να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα επικαιρότητας.

Η ιεροτελεστία θέλει μια σύντομη αρχική παρέμβαση από τον προσκεκλημένο και στη συνέχεια περνούν στις ερωτήσεις-απαντήσεις.

Επίσημος καλεσμένος της Pia Rantala-Engberg, η χώρα της οποίας δεν είναι και πολύ φιλική προς την Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ, ήταν ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ που συνοδευόταν από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ισότητας Edward Zammit Lewis και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και Κοινωνικού Διαλόγου Αaron Farrugia.

Επίσης, παρέστησαν οι διαπιστευμένοι πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ με ελάχιστες απουσίες (Βουλγαρία, Κύπρος, Σλοβενία, Τσεχία, Δανία και Λουξεμβούργο).

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here