ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Μαξίμου – Προαλείφεται για επίτροπος.

0
243

Τον στόχο του να είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν θα προωθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Τετάρτη 09/05/2018 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών και παλαιό συνεργάτη του Νίκο Κοτζιά.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από αξιόπιστες πληροφορίες του «SLpress.gr».

Επισήμως σκοπός των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνας ομόλογό του και τον Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ίδια ιδιότητα, προσεχώς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία, όπου και θα έχει επαφές.

Την υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου ευνοούν επίσης και κύκλοι τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες, γεγονός που το Μέγαρο Μαξίμου υπολογίζει.

Το σημαντικό είναι, ωστόσο, η εσωτερική διάσταση. Μπορεί ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να μην έχει την επιρροή που είχε παλαιότερα στους κόλπους πλέον του ΚΙΝΑΛ, αλλά είναι σαφές ότι ελέγχει πολιτικά μία πτέρυγα.

Δεν είναι, βεβαίως, τυχαίο ότι η ομάδα των στελεχών που συνεχίζουν να ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου έχει ταχθεί σαφώς υπέρ της συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ευρύτερα η πτέρυγα που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση να μην είναι ικανή να επιβάλει στη Φώφη Γεννηματά την επιλογή αυτή, αλλά οπωσδήποτε επηρεάζει τις ισορροπίες.

Και βεβαίως, εάν την επομένη των εκλογών το ΚΙΝΑΛ βρεθεί σε δίλημμα, θα παίξει ρόλο, όποια κι αν είναι η εξέλιξη.

Για τον Αλέξη Τσίπρα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή με τις κινήσεις αυτές όχι μόνο σπάει την πολιτική απομόνωση, την οποία επιχειρεί να δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και προκαλεί ρήγματα στον χώρο της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει δεσμευθεί, αλλά δεν έχει και αποκλείσει το ενδεχόμενο να προτείνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για τη θέση του επιτρόπου. Έτσι κλείστηκαν και οι συναντήσεις.

Υπενθυμίζουμε πως η θητεία του σημερινού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου λήγει τον Μάιο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2019 η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει δηλώσει στην Κομισιόν ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here