ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: ΓΙΑΤΙ αποχωρεί η Μαριάννα Λάτση από το Ελληνικό;

0
753

Δεν θα συμμετέχει στην επένδυση στο Ελληνικό η Μαριάννα Λάτση, όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα, κάτι πάντως που προκαλεί εντύπωση δεδομένου του μεγέθους του έργου, αλλά και της επιτυχούς προσπάθειας που έχει καταβληθεί το προηγούμενο διάστημα από την Lamda Development για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κεφάλαια για την πρώτη φάση του έργου (αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, εταιρικό ομόλογο 320 εκατ. ευρώ και συμφωνία για την εξασφάλιση δανεισμού).

Εντύπωση επίσης προκαλεί και η στιγμή που επέλεξε η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση να αποχωρήσει, καθώς για πρώτη φορά είναι ορατό το ξεκίνημα του Ελληνικού, εκτός απρόοπτου, τέλος 2020 ή αρχές 2021.

Η επίσημη ανακοίνωση που διανεμήθηκε μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής και αφού η πληροφορία είχε διαρρεύσει νωρίτερα έχει ως εξής:

«Μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development AE, προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού.

Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα πακέτα μετοχών της Lamda που πουλήθηκε χθες μέσω του Χρηματιστηρίου, 2,83% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τιμή ανά μετοχή 5,6 ευρώ και συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ, αγοράστηκε από το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Brevan Howard Asset Management LLP.

Το προαναφερόμενο επενδυτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι και βασικός μέτοχος (έμμεσα μέσω ελεγχόμενης από αυτό εταιρείας) στην Orilina ΑΕΕΑΠ η οποία διαθέτει 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ.

Ποια είναι η εταιρεία Orilina AEEAΠ η οποία εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA και ποιο είναι το διοικητικό της συμβούλιο;;;

Εδώ το αποκαλυπτικό έγγραφο με ημερομηνία 10/06/2020 όπου Πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας είναι ο Στυλιανός Ζαββός (αδερφός του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Ζαββού), και μέλη του Δ.Σ., ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κύριος Αλέξανδρος Σαμαράς και η κυρία Μιράντα Ξαφά πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και γνωστή για τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της για τα μνημόνια…δείτε το σχετικό έγγραφο.

Και εμείς αναρωτιόμαστε τι έκανε την κυρία Μαριάννα Λάτση να φύγει από το μετοχικό σχήμα της ΛΑΜΔΑ ειδικά τώρα που υποτίθεται ξεκινά το έργο στο Ελληνικό;

Ποια είναι η εν λόγω Βρετανική εταιρεία και σε ποιους ανήκει που δραστηριοποιείται στη χώρα μέσω της θυγατρικής της Orilina AEEAΠ; Με μέλη του Δ.Σ. γνωστούς και συγγενείς Ελλήνων πολιτικών;;

Το ξεπούλημα της χώρας στα ξένα συμφέροντα όπως αντιλαμβάνεστε γίνεται με μπροστινούς και αχυρανθρώπους εκτελεστικά όργανα μιας διεθνούς τραπεζικής σπείρας που έχει βάλει στο μάτι την Δημόσια και Ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού λαού…

Τους πάει μέχρι τέλους!…

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here