Αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ συνιστώσα της νεολαίας που πρόσκειται στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

0
460

Με επιστολή τους προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη, η πολιτική ομάδα των PES Activists (ομάδα νέων του ΚΙΝΑΛ με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) αποχωρεί από κόμμα, σημειώνοντας ότι:

«Ο τακτικισμός αποδείχτηκε ως βασική πολιτική του Κινήματος Αλλαγής, όπως εξάλλου περίπου είπε πρόσφατα και ο καθηγητής-εγγυητής του εγχειρήματος.

Η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δικές μας ιδεολογικά συνεπείς προτάσεις, το δικό μας μεγάλο όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, πλέον ξέρουμε ότι δεν μπορεί να βρει έκφραση μέσα από το Κίνημα Αλλαγής».

Συγκεκριμένα, ασκούν κριτική στον τρόπο λήψης των αποφάσεων καθώς και στις επιλογές του κόμματος σε κορυφαία ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Τέλος, εκφράζουν τη διαφωνία τους για την άρνηση διαλόγου του ΚΙΝΑΛ με τις προοδευτικές δυνάμεις του χώρου σημειώνοντας……..

«Δεν μπορούμε, να διεκδικήσουμε μέσω της συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων που προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα του σοσιαλισμού, τη στρατηγική ήττα του συντηρητισμού, βασικό στοιχείο της ατζέντας του ΕΣΚ εν όψει των ευρωεκλογών όταν το κόμμα μας επιλέγει να αντιμετωπίσει την αριστερά με ρεβανσισμό».

Την επιστολή υπογράφουν οι:

1.Θοδωρής Δουλουμπέκης – Εθνικός συντονιστής Ακτιβιστών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

2.Όλγα Καγιάννη – Συντονίστρια Ομάδας Ακτιβιστών ΕΣΚ Λάρισας – Συντονίστρια Τ.Ο. ΚινΑλ Κιλελερ

3.Πολυχρόνης Μπακόμητρος – Συντονιστής Ομάδας Ακτιβιστών ΕΣΚ Πάτρας – Μέλος Τομέα Νεοφυούς & Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Κιν.Αλ.

4.Θανάσης Τσαλδάρης – Συντονιστής Ομάδας Ακτιβιστών ΕΣΚ Καλαμάτας – Μέλος Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΙΝΑΛ

5.Αναστάσιος Ιωάννης Γιαννόπουλος – Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας – Μέλος τομέα αντιμετώπισης κοινωνικών ανισοτήτων Κιν.Αλ.

6.Κωνσταντίνος Καζαντζής – Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας

7.Ευαγγελία Κουνδουράκη – Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Κρήτης

8.Ελένη Παρασκευοπούλου – Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Θεσσαλονίκης

9.Μαρία Σιρέτη – Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας

10.Νίκος Σουρής – Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here