Απόλυτος διασυρμός της Νέας Δημοκρατίας για την παραίτηση Σακελλαρίου.

0
288

Δεν έχει τέρμα η ξευτίλα της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική της τακτική, η οποία η οποία βασίζεται στο ότι «Αρκεί να βρίζουμε την κυβέρνηση έστω και αν εμείς ως κυβέρνηση είχαμε κάνει πολύ χειρότερα».

Και για του λόγου το ασφαλές σημειώνουμε τα εξής: Πριν απ’ όλα η Νέα Δημοκρατία βρήκε να υπερασπιστεί τον κύριο Σακελλαρίου, τον οποίον καθύβριζε όταν έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ιδίως στην υπόθεση με τα κανάλια, ως εγκάθετο του ΣΥΡΙΖΑ!

Τώρα και μόνο επειδή υπέβαλε την παραίτησή του τον κάνει σημαία ξεχνώντας ότι έτσι γλύφει εκεί που έφτυνε.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η ξευτίλα της Νέας Δημοκρατίας. Το χειρότερο είναι ότι βγαίνει να στηρίξει τον κύριο Σακελλαρίου, ο οποίος δήλωσε ότι παραιτείται διότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το απόρρητο των διασκέψεων.

Δηλαδή δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Στην ουσία ο κύριος Σακελλαρίου αποδέχεται ότι δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει το νόμο περί Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την δική του δηλαδή ανικανότητα η Νέα Δημοκρατία την κάνει σημαία, επειδή νομίζει ότι ο κύριος Σακελλαρίου στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης!

Προσθέτουμε εδώ και το εξής: Τώρα κατάλαβε ο κύριος Σακελλαρίου ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το απόρρητο των διασκέψεων; Μα δεν υπάρχει ολομέλεια επί Προεδρίας του ως προς την οποία να μην διέρρευσε το απόρρητο της διάσκεψης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υπόθεση για τα κανάλια.

Και εδώ τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί δεν είχε παραιτηθεί από τότε ο κύριος Σακελλαρίου; Και βρήκε να παραιτηθεί τώρα; Μήπως παραιτείται τώρα γιατί δεν του έμεινε παρά ένας μήνας θητείας; Αυτό λέγεται «Ηρωική έξοδος», φυσικά κατ’ ευφημισμόν, διότι έτσι που έγινε η έξοδος του είναι κανονική αποκαθήλωση., Και μάλιστα με δική του ευθύνη.

Το δεύτερο σημείο της παρέμβασης Σακελλαρίου που δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι άσχετη ακόμα και για αντιπολίτευση, είναι εκείνο που αφορά το σκεπτικό του για την μείωση των συντάξεων.

Μια ματιά να ρίξει κάνεις το κείμενο της δήλωσης Σακελλαρίου, καταλαβαίνει ότι ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τα βάζει πρώτα με τα προηγούμενα μνημόνια, Λέγοντας ότι αυτά έκαναν την αρχή των περικοπών. 

Και μάλιστα προσθέτει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας την εποχή εκείνη, γλείφοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν κήρυξε αντισυνταγματικά τα μέτρα εκείνα. 

Το κορυφαίο είναι ότι ο κύριος Σακελλαρίου επικαλείται το γεγονός ότι τότε μειοψηφούσε και δεν τον ακολουθούσε το δικαστήριο επί προεδρίας Πικραμένου, δηλαδή του κολλητού του Μητσοτάκη. 

Στην ουσία δηλαδή ο Σακελλαρίου πριν από όλα τα βάζει με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου-Σαμαρά και με το Συμβούλιο της Επικρατείας την εποχή εκείνη, επειδή δεν υπερασπίστηκε το φτωχό λαό! 

Αυτό φαίνεται ούτε καν το κατάλαβαν στη Νέα Δημοκρατία, και σπεύδουν να στηρίξουν τον Σακελλαρίου, ο οποίος στην ουσία τους θεωρεί επισήμως υπεύθυνους της βασικής φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

Με απλές λέξεις, και σε αυτή την περίπτωση η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Και τώρα δεν υπάρχει και Μαραντζίδης…

Υ.Γ. Δείτε το επίμαχο σημείο της δήλωσης του.

«Ήδη, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε, με τις μειοψηφίες μας επισημάνει, τη μη συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε, για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, που επηρέασε, καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here