Από χθες 5.895 υγειονομικοί εκτός ΕΣΥ-Χάος στα νοσοκομεία!-Επιδόθηκαν οι κυβερνητικές πράξεις αναστολής.

0
350

ΠΟΕΔΗΝ: Έως και 10.000 ο εργαζόμενοι που θα εκδιωχθούν από το ΕΣΥ!

Συνολικά 5.895 κυβερνητικές πράξεις αναστολής των συμβάσερων υγειονομικών υπαλλήλων έχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, μόνο στα νοσοκομεία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, με τους υγειονομικούς που θα τεθούν, έστω και προσωρινά εκτός ΕΣΥ,να υπολογίζονται στους περί τους 10.000 σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Το παραπάνω δημιουργεί ήδη εκρηκτικά προβλήματα στην επάνδρωση των νοσοκομείων και των ΜΕΘ σε ένα ΕΣΥ που ήδη μαστίζεται από υπό-στελέχωση.

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και για άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία, όπως σημειώνουν πηγές της Αριστοτέλους, βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τίθενται σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών και άνευ ασφαλιστικής κάλυψης.

«Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος»…αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Με δικαστικούς κλητήρες αποδίδονται οι πράξεις αναστολής εργασίας σε όσους αρνούνται να τις παραλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπάλληλοι που αρνούνται να παραλάβουν τις πράξεις αναστολής εργασίας, που τους αποδίδουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων.

Από νωρίς το πρωί, οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στις πύλες όλων των νοσοκομείων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την αποχώρηση από το ΕΣΥ χιλιάδων συναδέλφων τους. Παράλληλα πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Στο μεταξύ το πρώτο σοβαρό κρούσμα συλλογικής εξέγερσης στον χώρο του ΕΣΥ παρατηρείται στο Ρέθυμνο Κρήτης, όπου το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου υπέβαλλε παραίτηση καταγγέλλοντας την αποδιοργάνωση της δημόσιας υγείας στον Νομό.

Η παραίτηση αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με τους εμβολιασμούς ούτε με τους ανεμβολίαστους.

Έχει να κάνει με τον τρόπο που το υπουργείο Υγείας αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του ΕΣΥ αλλά και για το γεγονός της συστηματικής υπό-στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων σε καιρούς πανδημίας.

Όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου υπέβαλλαν χθες 31/8/21 τις παραιτήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και την εργασιακή υπερεξόντωση, τονίζοντας πως έχουν αγνοηθεί προκλητικά όλα τα ως τώρα σχετικά υπομνήματά τους.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία… εντός των διαδρόμων του νοσοκομείου, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι θα δουν την πύλη της εξόδου τους από το ΕΣΥ είναι συνολικά, περίπου 10.000.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, που θα καλύψει προσωρινά τα κενά των ανεμβολίαστων που αποχωρούν. Έτσι, το σύστημα Υγείας βρίσκεται προς το παρόν σε προσωρινό κίνδυνο, καθώς οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού δεν θα καταφέρουν να καλύψουν με επάρκεια τα κενά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here