Αυτοί είναι οι ένοχοι για το έγκλημα στη Μάνδρα!!

0
241

Πόρισμα-χαστούκι σε δημόσιους λειτουργούς, αιρετούς, στο δασαρχείο και στην πολεοδομία για τις ολιγωρίες.

Έκθεση-κόλαφο για τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου στη Μάνδρα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Στο πόρισμα προτείνεται να αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες σε δημόσιους λειτουργούς και αιρετούς στον Δήμο Μάνδρας, στο Δασαρχείο Αιγάλεω και στην Πολεοδομία Ελευσίνας. 

Ταυτόχρονα, η έκθεση αναφέρει ότι τα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στα ρέματα της περιοχής υπερβαίνουν τα 39 (!) και πρόκειται για αποθήκες, κατοικίες, πρατήρια καυσίμων, αμαξοστάσια, γήπεδα και κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με όσα γράφονται στο συνολικά 82 σελίδων πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με βάση τόσο το ιστορικό και τη συχνότητα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, όπως καταγράφεται από το 2014 και μετά, ακόμη και αν αυτά προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, όσο και την υπάρχουσα ωριμότητα των σχετικών μελετών, όφειλαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων. 

Η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Μάνδρας φέρεται ότι κατασκεύασε χωρίς άδεια οικοδομής γήπεδο στην περιοχή, και μάλιστα τμήμα των αποδυτηρίων αυτού εντός της υφιστάμενης κοίτης του ρέματος. Το κτίριο αποδυτηρίων κρίθηκε επικινδύνως ετοιμόρροπο μετά την πλημμύρα και κατεδαφίστηκε. 

Στο Δασαρχείο Αιγάλεω οι ευθύνες καταλογίζονται σε υπαλλήλους που καθυστέρησαν τρία χρόνια να απαντήσουν για τον δασικό ή μη χαρακτήρα της περιοχής, ώστε να αρχίσουν έγκαιρα τα αντιπλημμυρικά έργα. 

Επίσης, στην Πολεοδομία Ελευσίνας επιρρίπτονται ευθύνες διότι δεν είχε ενεργοποιηθεί ως προς την καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών κατά μήκος των ρεμάτων έπειτα από πλημμύρα τον Οκτώβριο του 2015. 

Προκειμένου να αναγνωριστούν τα φυσικά πρόσωπα και τα στελέχη των υπηρεσιών που υπέπεσαν σε παραλείψεις, όπως αυτές καταγράφονται λεπτομερώς στο πόρισμα, προτείνεται η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σε καθεμία από τις αναφερόμενες υπηρεσίες. 

Τέλος, στην έκθεση τονίζεται ότι οι διαδικασίες υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων πρέπει να είναι σύντομες.

Υ.Γ. Αν δεν ξανακούσετε τον Άρη Πορτοσάλτε να μιλάει για τη Μάνδρα είναι γιατί βγήκε το πόρισμα για την τραγωδία και δεν ρίχνει την ευθύνη στη Ρένα Δούρου αλλά σε άλλους και, βασικά, στο Δήμο Μάνδρας.

Θα πέσει σιωπητήριο………

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here