«Αυτός που θα έσωζε τον κόσμο»….στο Αγγέλων Βήμα.

0
323

Το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ θα φιλοξενήσει φέτος, από τις 11 Δεκεμβρίου 2013 έως και τις 13 Απριλίου 2014, το καινούριο έργο του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ με τίτλο «ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του πολυσχιδούς καλλιτέχνη με τον Τόπο Συνάντησης Ανατολής-Δύσης ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. Και, μάλιστα, το έργο γράφτηκε για να εγκαινιαστεί αυτή η συνεργασία. 

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μονόπρακτα σε ενιαία παράσταση με κοινό άξονα το Καλό και το Κακό, όπου ο συγγραφέας φιλοδοξεί να διερευνήσει μαζί με τους θεατές θεμελιώδη ζητήματα, όπως αυτό της γένεσης του κόσμου αλλά και της σχέσης του ανθρώπου με την θρησκεία. 

Το Καλό και το Κακό ενυπάρχει μόνο μέσα μας ή προσωποποιείται υπό την μορφή φυσικών προσώπων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας; Η χρήση βίας δικαιολογείται όταν υπηρετεί ιδεολογικούς στόχους; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτει η παράσταση. 

Έτσι, στο πρώτο μονόπρακτο, τρομοκράτες απάγουν επιστήμονα για να τον εκτελέσουν, με την κατηγορία ότι παρασκεύασε θανατηφόρο ιό στα εργαστήρια, ενώ, στο δεύτερο μονόπρακτο, ένας επιφανής πολίτης διατείνεται ξαφνικά με αιρετικό τρόπο ότι είναι ο Χριστός που ζει ακόμα ανάμεσά μας! Οι τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης καλούνται να παίξουν τελείως διαφορετικούς ρόλους από το ένα μονόπρακτο στο άλλο.

Το έργο θα σκηνοθετήσει ο Χάρης Ρώμας, ενώ, μαζί του, θα συμπρωταγωνιστήσουν: Η Μυρτώ Αλικάκη (σε πρώτη συνεργασία με τον Χάρη Ρώμα , αλλά και με το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ), ο Βασίλης Μαργέτης και ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here