Το Νέο Πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-Ολόκληρη η Πολιτική Απόφαση του 3ου Συνεδρίου.

0
239

Υπεράσπιση της Ελληνικής Κυριαρχίας και ειρηνική επίλυση των διαφορών με τους γείτονες, τιμαριθμική προσαρμογή μισθών και συντάξεων και κρατικοποίηση της ΔΕΗ και τουλάχιστον μίας συστημικής τράπεζας, υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Στο προοίμιο της απόφασης αναφέρεται ότι ο κόσμος πλέον ζητεί ειρήνη, μείωση των εξοπλισμών και αλληλεγγύη των λαών ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία, και των ακόμη πιο επικίνδυνων Γεωπολιτικών εξελίξεων που απειλούνται, κοινωνικοποίηση της πατέντας των εμβολίων, δημόσια συστήματα υγείας, αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας και του πληθωρισμού, κοινά αγαθά έναντι ιδιωτικοποιήσεων, αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της οικολογικής καταστροφής, μείωση των ανισοτήτων, προστασία της εργασίας και καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δεσμεύεται ότι θα υπερασπιστεί την Κυριαρχία και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα της Ελλάδας ειρηνικά, με διαπραγματεύσεις για την επίλυση των διαφορών με τις γειτονικές χώρες και ότι θα προωθήσει έναν οδικό χάρτη – με σαφείς κόκκινες γραμμές – για ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία και με ορίζοντα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Δεσμεύεται ότι θα καταπολεμήσει την Ακρίβεια, της Ενεργειακή Φτώχεια, την Ανεργία και ότι θα ενισχύσει τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ρωσία και ΝΑΤΟ φταίνε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θεωρεί ότι παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, οδηγώντας στον θάνατο χιλιάδες αμάχους, αλλά και στην καταστροφή της χώρας και σε προσφυγικές ροές εκατομμυρίων, ενώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη με την επιστροφή της πυρηνικής απειλής.

Για την εξέλιξη αυτή θεωρεί ότι ευθύνονται η Ρωσία και το ΝΑΤΟ, το οποίο θεωρεί ότι επιδιώκει τη συνέχιση του πολέμου, μέχρι να ανατραπεί ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here