Αφιερωμένο στα 7 εκ. Έλληνες που ζουν στο όριο της φτώχειας το νέο τραγούδι του Αντώνη Ρέμου.

0
400

Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δημοσιεύει ο ΣΕΒ, 7 στους 10 Έλληνες βρίσκονται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, με το 68,3% του πληθυσμού να ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα, το 12,9% έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και το 55,4% είναι οικονομικά ευάλωτο.

Δηλαδή, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχιας, καθώς οι αποταμιεύσεις του δεν επαρκούν για να τον συντηρήσουν για περισσότερο από ένα τρίμηνο.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 50,4%, με το 11,5% να ζει στη φτώχεια και το 38,9% θεωρείται οικονομικά ευάλωτο.

Τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι περίπου 7 στους 10 Έλληνες ζουν στο όριο της φτώχειας, μεταξύ των οποίων και 500.000 παιδιά που στερούνται τα βασικά για την διαβίωση τους, φαίνεται ότι συγκίνησαν τον Αντώνη Ρέμο.

Έτσι, το νέο του τραγούδι, ειδικά όμως το βίντεο-κλιπ που το συνοδεύει δίνει κουράγιο στους Έλληνες, που δεν έχουν να πληρώσουν τη Δ.Ε.Η. κτλ, δείχνοντας κότερα, θαλαμηγούς, μοντέλα, σαμπάνιες, απίστευτη χλιδή που είχαμε να ζήσουμε από την εποχή του Κώστα Σημίτη.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη και ο βιολιτζής που βαράει το βιολί, ως ένθετο στο τραγούδι. Δείτε το και πάρτε κουράγιο, υπάρχουν κάποιοι που περνάνε καλά σε αυτή τη χώρα.

Αντώνης Ρέμος. Το φάρμακο στην πείνα!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here