Βαρύτατες ευθύνες της ΑΝΕΚ και της οικ. Βαρδινογιάννη για την τραγωδία στο «Norman Atlantic»!!

0
328

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών αρχών στις 30/12/2014, στο φλεγόμενο σκάφος επέβαιναν 475 άνθρωποι. Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνοούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους δέκα νεκρούς επιβάτες περιλαμβάνεται και το όνομα δεύτερου Έλληνα υπηκόου.

Όμως στο «Norman Atlantic» της Ελληνικής Ναυτικής Ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ η οποία φέρει βαρύτατες ποινικές και επιχειρηματικές ευθύνες (αυτή είχε ενοικιάσει και εκμεταλλευόταν το καράβι και πολύ πιθανόν να έχει υποστεί δολιοφθορά από ανταγωνιστές ή να έχει βγάλει η ίδια τα μάτια της λόγω των σοβαρών αμελειών), υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που από όσα παρατηρούμε ουδείς δεν αναλαμβάνει να τα θέσει και η ίδια η Ελληνική Κυβέρνηση που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, λόγω προεκλογικής περιόδου.

κ. Σήφης Βαρδινογιάννης.

Και αυτά τα ερωτήματα είναι τα πιο κάτω:

-Το πλοίο έφερε υπεράριθμους επιβάτες;

-Οι λίστες επιβαινόντων συμβαδίζουν με όσους επέβαιναν στο πλοίο;

-Υπήρχε ασφαλής και καταγεγραμμένη λίστα επιβατών, φορτηγών, μεταφορών, αυτοκινήτων;

-Στα αμπάρια του καραβιού επέβαιναν και λαθρεπιβάτες, όπως υπαινίσσονται οι ιταλικές αρχές;

-Το πλοίο φαίνεται να είχε προβλήματα που είχαν επισημανθεί αλλά η εταιρεία που το μίσθωνε δεν είχε δώσει σημασία ή απλώς λόγω εορτών έκανε μια ακόμα ξεπέτα μπίζνα στα παγωμένα νερά της Αδριατικής;

Καταγγελία στο www.makeleio.gr έχει αποκαλύψει ότι στα αμπάρια του πλοίου πιθανόν γινόταν μεταφορά υγρών καυσίμων και «λαδιού» που όμως δεν ήταν λάδι αλλά φτηνό υποκατάστατο πετρελαιοειδών που μεταφερόταν από την Βουλγαρία σε ένα περίεργο και ύποπτο αλισβερίσι λαθραίων καυσίμων. Ισχύουν όσα καταγγέλλονται;

-Η εταιρεία γνώριζε τα λάθη και τις παραλείψεις αλλά δεν είχε δώσει την πρέπουσα σημασία;

-Η υπεύθυνη εταιρεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του υιού Γιάννη Σήφη Βαρδινογιάννη, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει βγει δημόσια να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν; Επειδή πίσω από το κραταιό όνομα έχουν συνηθίσει στην απόλυτη έλλειψη ανάληψης ευθυνών;

-Και κάτι ακόμα για τον κ. Σήφη Βαρδινογιάννη που αυτές τις ώρες κοιτάζει τα οικονομικά της εταιρείας του και σε δευτερεύοντα ρόλο υπάρχουν οι ανθρώπινες ζωές: Ύπαρχος που εκτελούσε χρέη Super cargo του πλοίου ήταν έμπιστο πρόσωπο της οικογένειας που γνώριζε τι μπαίνει και τι βγαίνει από το πλοίο; Ναι ή όχι;

Τα υπόλοιπα αφορούν το δίκαιο της θάλασσας και θα τα βρει η δικαιοσύνη. Και δεν εννοούμε την ελληνική γιατί έχουμε απολέσει την εμπιστοσύνη τους.

Πηγή…..

Υ.Γ.1: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στις 02/01/2015 σε δύο εκπροσώπους της ANEK και δυο μελών του πληρώματος για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση ναυαγίου, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αυτό που – σε γενικές γραμμές – ζητεί η εισαγγελία Πειραιά είναι να διερευνηθεί πότε έγιναν οι επιθεωρήσεις του πλοίου και αν είχαν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα, αν υπήρχαν στο πλοίο όλοι οι μηχανισμοί πυρασφάλειας και σωστικά μέσα και να επισυναφθεί από τις ιταλικές Αρχές σχετική έκθεση αυτοψίας του «Norman Atlantic» και προανακριτικό υλικό, καθώς το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ξένο έδαφος.

Υ.Γ.2: Τα προφητικά «σχόλια» της Λαμιώτισσας φοιτήτριας Ευθυμίας Αρβανίτη επιβάτης του «Norman Atlantic» λίγη ώρα πριν την ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

Υ.Γ.3: Όσο κι αν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διαβεβαιώνει ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και τις ολιγωρίες που οδήγησαν (;) στο δυστύχημα, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι γίνεται πιστευτός….μέχρι της αποδείξεως του εναντίου!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here