ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ: Αιμίλιος Λιάτσος ρωτάει τον Χάρη Τομπούλογλου για το φακελάκι και την στήριξη της ΝΔ.

0
631

Ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες  που θέλουν τη ΝΔ να στηρίζει την υποψηφιότητα του Χάρη Τομπούλογλου για τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, παρά το γεγονός ότι αυτός έχει καταδικαστεί πρωτόδικος σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή, αφού ως διοικητής του νοσοκομείου «Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού» είχε παραλάβει το περίφημο «φακελάκι των 25 χιλιάδων ευρώ» με την έφεση να αναμένεται να εκδικαστεί.

Υπενθυμίζεται πως το σκάνδαλο ξέσπασε το 2014 όταν αποκαλύφθηκε η επαυτοφώρω σύλληψη του τότε διοικητή του νοσοκομείου Παίδων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ.

Η σύλληψη έγινε με τη συνδρομή του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank, Τάσου Γκιάτη, ο οποίος και έδωσε τη «μίζα» στον Τομπούλογλου προκειμένου να μην καταστήσει έκπτωτο τον διαγωνισμό στον οποίο είχε προκριθεί μία διαφημιστική εταιρεία!

Πρόκειται για εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η «μίζα» ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο Τομπούλογλου να μην τίναζε τον διαγωνισμό στον αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά το εν λόγω σκάνδαλο υπάρχουν και  επιπλέον ντοκουμέντα, καθώς έχει βγει στο φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει τον Χάρη Τομπούλογλου να βάζει στην τσέπη του τον επίμαχο φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε συνάντηση με τον άνθρωπο που έπαιξε τον ρόλο του «μεσάζοντα» σε ένα γραφείο στην Ιπποκράτους.

Ο ίδιος ο Τομπούλογλου ισχυρίστηκε αργότερα, στην Αστυνομία, ότι τα χρήματα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο, ενώ αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο ίδιος είχε προσβάλει ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες.

Μάλιστα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε κάνει δεκτό το αίτημα του, για να ακολουθήσει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έκρινε νόμιμη την παρακολούθηση και να έρθει, στη συνέχεια, ο Άρειος Πάγος για να επικυρώσει τελεσίδικα την απόφαση περί νομιμότητας. τον Σεπτέμβριο του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here