Βιος και Πολιτεία της μετριότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο μύθος του «εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα»

0
834

Θέλει πολύ θράσος για να παριστάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και όλη η ακολουθία που τον συνοδεύει – τον εκφραστή της αριστείας στην Ελλάδα.

Συμβαίνει το απολύτως αντίθετο, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα μετριότητας, και οικογενειοκρατίας.

Για να μην μένει καμία αμφιβολία γι’ αυτό που λέμε παραθέτουμε το ακόλουθο παράδειγμα, για το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση διάψευσης:

Σωτήριο έτος 2003. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπάλληλος της Εθνικής τράπεζας, με έναν μισθό που υπερέβαινε κατά πολύ φυσικά την εμπειρία του. Στην Εθνική τράπεζα του μακαρίτη Καρατζά.

Αν κοιτάξει κανείς τα βιογραφικά δεκάδων νέων της εποχής εκείνης θα έβλεπε ότι υπερείχαν παρασάγγας από εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έλα όμως που τον επέλεξε ο μακαρίτης ο Καρατζάς, τραπεζίτης του Κώστα Σημίτη, για να τα έχει καλά με το μητσοτακέικο!

Και τότε συνέβη το εξής αμίμητο: Επειδή στενοί συγγενείς του μακαρίτη Καρατζά είχαν ανοίξει δικηγορικό γραφείο που έπαιρνε κατ αποκλειστικότητα και θησαύριζε τις υποθέσεις της Εθνικής τράπεζας η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, με τομεάρχη οικονομικών τότε το Γιώργο Αλογοσκούφη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το πως γίνεται τέτοια διαπλοκή μεταξύ του διοικητή της Εθνικής τράπεζας και της οικογένειας του.

Την ημέρα που συζητιόταν η επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ω του θαύματος, επισκέφθηκε τον τότε διοικητή της Εθνικής μακαρίτη Καρατζά, ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης, πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας! Και βγαίνοντας από την επίσκεψη έπλεξε το εγκώμιο του μακαρίτη Καρατζά για το πόσο μεγάλος τραπεζίτης ήταν!

Δηλαδή ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης, εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ακύρωσε κυριολεκτικά την επίκαιρη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για την απίστευτη διαπλοκή της οικογένειας Καρατζά, προκειμένου να υπερασπιστεί το μέτριο και ανίκανο Κυριάκο Μητσοτάκη που έπαιρνε το μισθό του στην Εθνική τράπεζα.

Με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει σήμερα ότι δούλεψε και ότι έγραφε ένσημα!! Δηλαδή διορισμένος από τον Καρατζά ο οποίος καλυπτόταν για τις διαπλοκές του πίσω από την προστασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αναγνώστες του Ολυμπία θυμηθείτε όμως ότι αυτό είναι πολύ χειρότερο για το ήθος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σήμερα μιλά για αριστεία από τις παπάντζες που έλεγε ότι ήταν αντιστασιακός ως νήπιο.

Γιατί η υπόθεση που σας αναφέραμε και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αμφισβητηθεί, δεν αποδεικνύει απλώς ανεπάρκεια. Αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας απολύτως μέτριος πολιτικός και γι’ αυτό κουβαλάει μαζί του τον Άδωνη, τον Βορίδη και όλη αυτή την ακολουθία και γι’ αυτό είναι και θα παραμείνει αιχμάλωτος του Αντώνη Σαμαρά. Και γι’ αυτό άλλωστε έχει προμετωπίδα υπεράσπισης του τον Μαυρίδη και άλλους, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά το παρελθόν του.

Αφήνουμε κατά μέρος το Νίκο Γεωργιάδη, αφού γι’ αυτόν γράψαμε προηγουμένως και ο όποιος ξέρει πολύ καλά το παρελθόν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξαναθυμίζουμε αυτό που έχουμε πει πολλές φορές στο «Olympia.gr»:

Όπως έλεγε ο Σαίξπηρ…..«Οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές». Με άλλες λέξεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κρατάνε πολλοί και από πολλές μεριές.

Υ.Γ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ Βίος και Πολιτεία της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here