ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: Το ΔΝΤ διαλύει την Ελλάδα, για να βολεύεται ο Σόιμπλε!

0
183

Ο σκληρός υποστηρικτής του Τραμπ, γερουσιαστής Μπιλ Χουιζένγκα δεν μάσησε τα λόγια του και είπε αυτό που πιστεύει και ο Λευκός Οίκος: Το ΔΝΤ πρέπει να αποχωρήσει από το Ελληνικό πρόγραμμα, η παραμονή του καταστρέφει την Ελλάδα για να κρύβονται πίσω του οι Σόιμπλε της Ευρώπης!

Ο νέος γερουσιαστής επιβεβαιώνει δηλαδή αυτό που έχει ζητήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος και εδώ και ενάμιση χρόνο, δηλαδή την αποχώρηση του Διεθνούς νομισματικού ταμείου το οποίο δεν έχει καμία δουλειά στην Ευρώπη και την μετατροπή του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ώστε η Ευρώπη επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο γερουσιαστής Μπιλ Χουιζένγκα. 

«Το ΔΝΤ υποτίθεται πως αποτελεί δανειστή ως τελευταίο καταφύγιο, όχι ένα φύλλο συκής, πρώτο καταφύγιο για τα μέλη της Ευρωζώνης» και συνέχισε λέγοντας: 

«Το ΔΝΤ δεν είναι ταμείο που διασώζει πολιτικά κόμματα στα μέλη που δανείζει, ούτε πρέπει να είναι ο μικρός εταίρος άλλων οργανισμών που δεν κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους», είπε και συνέχισε:

«Εδώ και επτά χρόνια, το ΔΝΤ χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης προς τους ψηφοφόρους τους, κι αυτό έχει πλήξει την φήμη του ΔΝΤ, έχει επιμηκύνει την δυστυχία στην Ελλάδα και έχει αναβάλει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης, που όμως απαιτείται να γίνουν».

To δημοσίευμα των Financial Times, αναφέρεται στο νομοσχέδιο που παρουσίασε την Πέμπτη ο Μπιλ Χουιζένγκα, συντηρητικός από το Μίσιγκαν, ο οποίος εκλέχτηκε πρώτη φορά στο Κογκρέσο με την υποστήριξη του Tea Party το 2011, ο οποίος ζητά από την κυβέρνηση Τράμπ να είναι αντίθετη προς κάθε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση.

Όπως σχολιάζουν η Financial Times μία τέτοια κίνηση θα περιέπλεκε ακόμη περαιτέρω μία ήδη ευαίσθητη κατάσταση όσον αφορά στην Ελλάδα, που εξαρτάται από τη βοήθεια των μελών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ από το 2010.

Ο Χουιζένγκα επικρίνει επί χρόνια την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Όπως είπε το Ταμείο χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικής από τα ευρωπαϊκά του μέλη με κόστος επί της δικής του αξιοπιστίας.

Αυτό που έχουμε πει δεκάδες φορές εδώ στο olympia.gr, ότι το Δ.Ν.Τ. χρησιμοποιείται ως φερετζές για να περνά ο Σόιμπλε αντιευρωπαϊκά μέτρα στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται πλήρως από τον αμερικανό γερουσιαστή.

Ελπίζουμε πραγματικά να εισακουστεί…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here