ΒΟΜΒΕΣ του India Narrative: Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τον EAST MED για πολιτικούς λόγους-Η Τουρκία είναι επικίνδυνη για την Ινδική Εθνική Ασφάλεια…του Ανδρέα Μουντζουρούλια.

0
293

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε το Ινδικό ΜΜΕ India Narrative, για τις σχέσεις Τουρκίας-Ουκρανίας…

Επίσης το Ινδικό ΜΜΕ αναφέρεται στον EASTMED και προχωράει σε είδηση που θα προκαλέσει ΣΑΛΟ!

Ταυτόχρονα οι Ινδοί για άλλη μία φορά αναφέρουν πως η Τουρκία είναι κίνδυνος για τα εθνικά τους συμφέροντα.

Η Τουρκία ενισχύει την αμυντική συνεργασία με την Ουκρανία, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή στρατιωτικών κινητήρων. Οκτώ αμυντικές συμφωνίες υπογράφηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στο Κίεβο στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Motor Sich συμφώνησε να παράσχει στην τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar 30 κινητήρες για χρήση στα drones Akinci.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή περισσότερων μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2. Μερικά από αυτά τα drones έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εναντίον φίλο-ρώσων αυτονομιστών στην περιοχή Donbas της Ουκρανίας τον Οκτώβριο.

Τώρα η Ουκρανία πρόκειται να αγοράσει περισσότερα και αυτά τα drones θα κατασκευαστούν από κοινού σε ουκρανικό έδαφος, ενώ η Τουρκία θα κατασκευάσει επίσης κέντρο εκπαίδευσης πιλότων και εργοστάσιο.

Η Γερμανία επίσης βοηθά τις επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Έλληνα δημοσιογράφο Νίκο Φραγκάκη:

«Γερμανικές εταιρείες πωλούν αμυντικό υλικό υψηλής τεχνολογίας στην Τουρκία για την παραγωγή του Bayraktar τη στιγμή που η Δύση επέβαλε εμπάργκο σε αμυντικά συστήματα στην Τουρκία».

Η Γερμανία έστειλε όπλα αξίας 250,4 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, το υψηλότερο των τελευταίων 14 ετών.

Αυτό έκανε την Τουρκία τον κορυφαίο εισαγωγέα γερμανικών όπλων, που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η Γερμανία διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στο μπλοκάρισμα των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2020. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ, μετά από χρόνια διαβουλεύσεων, ακύρωσαν τον EASTMED. Πιστεύεται ευρέως ότι ήταν μια χειρονομία συμφιλίωσης προς την Τουρκία!

Σύμφωνα με τον Richard Goldberg, ανώτερο Σύμβουλο στο Ίδρυμα για την υπεράσπιση των Δημοκρατιών στην Ουάσιγκτον:

«Η απόφαση να τεθεί υπό αμφισβήτηση η τεχνική σκοπιμότητα, η οικονομική βιωσιμότητα και η εμπορική ανταγωνιστικότητα του EAST MED τώρα, μυρίζει πολιτική απόφαση και όχι οικονομική».

Η παρουσία της Τουρκίας στη Νότια Ασία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για την Ινδία, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται σε συναγερμό λόγω των κινήσεων της Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here