Βραδιά Ηρωικής Μνήμης: Πατριωτική Ομιλία του Αλκιβιάδη Στεφανή με θέμα «Η κληρονομιά της Επανάστασης του 1821» στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

0
551

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ήταν ο επίσημος ομιλητής, καλεσμένος του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, στην πρώτη από μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας που πραγματοποιούνται στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του με θέμα «Η κληρονομιά της Επανάστασης του 1821», στο υψηλό νόημα της Εθνικής Παλιγγενεσίας ως εφαλτηρίου για την άντληση παραδειγμάτων θάρρους, ηρωισμού και αυτοθυσίας στην πορεία του Ελληνισμού, «ανεβάζοντας» στα ύψη και το θερμόμετρο του πατριωτικού μας σθένους, μέσα στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς.

Ο κ. Θωμάκος χαιρέτισε τον υφυπουργό και Επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.Σ., ευχαριστώντας τον παράλληλα για την καταλυτική συμβολή του στην πρόσφατη ανακαίνιση της ιστορικής κηφισιώτικης έπαυλης του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα.

Τη βραδιά ηρωικής μνήμης σφράγισε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η χαραυγή της λευτεριάς» με την υπογραφή της Προέδρου του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», φιλολόγου και Δημοτικής Συμβούλου, Λίλας Παπαδημητρίου, που μεταμόρφωσε με τις εκπληκτικές ολοζώντανες εικόνες του, το παρελθόν σε παρόν, και τα καριοφίλια, των Ηρώων μας σε πατριωτικά…καρδιοχτύπια».

Συντονίστρια ήταν η αντιδήμαρχος Κηφισιάς, δημοσιογράφος Νίνα-Ασπασία Βλάχου.

Παραβρέθηκαν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης καθώς και ο αντιναύαρχος Ιωάννης Πάττας ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Ναυτικού καθώς και ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Βασίλειος Κολοκυθάς εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Επίσης το «παρών» έδωσαν αντιδήμαρχοι Κηφισιάς, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες, πάντα υπό τα μέτρα ασφαλείας που έχει θέσει η Πολιτεία λόγω πανδημίας.

Διαβάστε: LIVE η τελετή αποκατάστασης της οικίας του Παύλου Μελά-Χαιρετισμός από την Κ. Σακελλαροπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here