Βρετανοί το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδυτών του 10ετους ομολόγου, σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ.

0
1519

Σε μακροπρόθεσμους ποιοτικούς επενδυτές κατέληξε σχεδόν το 90% της έκδοσης του 10ετους ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από επενδυτές με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε ο ΟΔΔΗΧ στη δημοσιότητα δείχνουν ότι  καλύφθηκε  το:

– 68% από Διαχειριστές κεφαλαίων (Fund Managers),

-14,5% από Τράπεζες,

-4% από Ασφαλιστικές εταιρείες και μόλις

-11% από Κερδοσκοπικά κεφάλαια (Hedge Funds).

H τελική διανομή δείχνει ακόμη ότι σε ποσοστό 37,5% η έκδοση καλύφθηκε από επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά 12% από την Ελλάδα, 9,5% από τη Γαλλία, 8% από τις ΗΠΑ, 6,5% από την Ιταλία, 6% από τις σκανδιναβικές χώρες, 5% από την Ιβηρική Χερσόνησο και 5,5% από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τους νέους ελληνικούς τίτλους ήταν ισχυρή και άμεση, με αποτέλεσμα στην πρώτη μιάμιση ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών να συγκεντρωθούν πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση της αρχικής «καθοδήγησης» από το 4,125% στο 3,90-4% και στη συνέχεια τον ορισμό της τελικής απόδοσης στο 3,9% με τις συνολικές προσφορές να φθάνουν τα 11,8 δις ευρώ.

Υ.Γ. Η επιστροφή της Ελλάδας μετά από 9 χρόνια! Υπέρ-τετραπλάσια ζήτηση από τους επενδυτές . Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ και βίντεο…..

Υ.Γ.1. «Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα»: Οι γερμανικές εφημερίδες για το 10ετες ομόλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here