Γαλλικά μαχητικά «σαρώνουν» τους ουρανούς της Κύπρου στην κοινή άσκηση.

0
678

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από την κοινή γαλλοκυπριακή άσκηση και τα γαλλικά μαχητικά που σάρωσαν τους ουρανούς της Κύπρου.

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα κοινή άσκηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος συνεργασίας.

Το Παρίσι εμπλέκεται ενεργά πλέον στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς εκτός από τις αποστολές του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην περιοχή και της συνοδείας του, θωρακίζει την Κύπρο με προμήθεια όπλων, αλλά ταυτόχρονα διενεργεί ασκήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση, πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μέρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου και Εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτή συμμετείχαν επίγεια μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου Rafale τα οποία απογειώθηκαν από το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle».

«Η επιτυχής διεξαγωγή της άσκησης αποδεικνύει το αναβαθμισμένο επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΕΦ και ταυτόχρονα τη στενή συνεργασία φίλιων και γειτονικών χωρών στην κοινή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου»…αναφέρεται.

Υ.Γ. Μόνιμη γαλλική παρουσία στην Κύπρο: Το Παρίσι στέλνει μαχητικά στην Πάφο.

Υ.Γ.1. Δυνατό τεστ για ΕΦ – Με πολιτικά μηνύματα η συνεργασία με Γαλλία – Στη Λευκωσία η Γαλλίδα ΥΠΑΜ – Την ερχόμενη Παρασκευή πιάνει Λεμεσό το «Σαρλ Ντε Γκολ».

Υ.Γ.2. Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στην Κύπρο κοντά στο «Charles De Gaulle»: Και μια «λόγχη» πίσω στο Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here