Γεμάτο το διαδίκτυο από ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού.

0
191

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι ιστότοποι παράνομου στοιχηματισμού, λόγω και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα γήπεδα της Ρωσίας.

Στην 22η έκδοση της Blacklist (μαύρης λίστας) της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), περιλαμβάνονται πλέον 1.625 τέτοιοι ιστότοποι, καθώς στη λίστα που υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό, προστέθηκαν άλλες 578 ιστοσελίδες παράνομου στοιχήματος.

Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 η Ε.Ε.Ε.Π. εντατικοποίησε τους ελέγχους της, αξιοποιώντας τις απλούστερες, ταχύτερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες που εισήγαγε, με στόχο την προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή σε παράνομα δίκτυα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Η νέα επικαιροποιημένη 22η έκδοση της Blacklist, είναι ήδη αναρτημένη στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π.

Επισημαίνεται, ότι σε όλους τους ιστοτόπους που είναι ενταγμένοι στη Blacklist, επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Επίσης, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), είναι υποχεωμένοι να διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της Blacklist, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο και να ανακατευθύνουν τον επισκέπτη στη σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ε.Π..

Στους ιστοτόπους που συμπεριλήφθηκαν στη νέα Blacklist, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και τρεις ιστότοποι που ανήκουν στην εταιρεία με την επωνυμία «Eldorado Sportwetten GmbH» ή φέρονται να έχουν στενή σχέση με αυτή.

Η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, εργάζεται εντατικά για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό, λαμβάνει και εξετάζει συστηματικά κάθε σχετική καταγγελία ή αναφορά που υποβάλλεται σε αυτήν.

Παράλληλα, καλεί τους χρήστες του Ίντερνετ να μη διστάζουν να καταγγέλλουν φαινόμενα παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου όταν διαπιστώνουν ότι συγκεκριμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) δεν έχουν διακόψει την πρόσβαση από ελληνική IP σε εγγεγραμμένο στη Blacklist ιστότοπο. Σημειώνεται, ότι η Ε.Ε.Ε.Π., είναι υποχρεωμένη από το νόμο, να χειρίζεται και να εξετάζει οποιαδήποτε καταγγελία με την απαιτούμενη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.

Σχετικές καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gamingcommission.gov.gr .

Με δημόσιες ανακοινώσεις και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, η Ε.Ε.Ε.Π. οφείλει να ενημερώνει το κοινό και να συνιστά στους παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. 

Επιπλέον, θα πρέπει να συμβουλεύονται πάντοτε την τρέχουσα έκδοση της Blacklist που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Ε.Ε.Ε.Π., καθώς επίσης να εξετάζουν και τις πληροφορίες που είναι αναρτημένες στον ιστότοπο και αφορούν την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή.

Επιπλέον, η Ε.Ε.Ε.Π., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου, οφείλει να κοινοποιεί αμέσως τα αποτελέσματα των ελέγχων της, προκειμένου και αυτές να ασκούν τις εκ του νόμου αρμοδιότητές τους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here