Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΣΑ»

0
243

Στο «Σπίτι του Αθλητή» στην Ν. Ερυθραία, στις 29/09/2013, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΣΑ».

Εναρκτήρια ομιλία ήταν του Προέδρου της Κίνησης, ο οποίος έκανε αναδρομή στην ίδρυση της και στην συμμετοχή της στην δημοτικές εκλογές του 2010, όπου εξέλεξε 2 Δημοτικούς Σύμβουλους και 2 Κοινοτικούς.

Κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι ιδρυτικά μέλη είναι 53 συμπολίτες μας και στόχοι της Κίνησης είναι να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα έκφρασης και δράσης με παράλληλη ισότιμη συμμετοχή στις αποφάσεις της «ΑΝΑΣΑΣ».

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον επικεφαλής Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Κανακάκη, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους παριστάμενους.

Ξεκίνησε την ομιλία του με το επίκαιρο θέμα της σύλληψης μελών της Χρυσής Αυγής καυτηριάζοντας την δράση τους και τις πράξεις τους.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα δημοτικά θέματα κάνοντας αναδρομή στην πορεία των Ο.Τ.Α. πριν τον Καποδίστρια, στον Καποδίστρια και σήμερα στον Καλλικράτη επισημαίνοντας το έντονο οικονομικό πρόβλημα των Δήμων με την μείωση των πόρων τους κατά 70% την τελευταία τριετία.

Αναφέρθηκε στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και την απαίτηση της «απόλυσης» αυτού του προσωπικού. Πρότεινε ένα νέο μοντέλο διοίκησης των Δήμων με αναφορά στην σημερινή δημοτική αρχή και την ανάγκη της απλής αναλογικής και την συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων.

Στην Κηφισιά δεν ψήφισε το 45% των δημοτών και το ψηφοδέλτιο του κ. Ν. Χιωτάκη με ψήφους 31% των ψηφισάντων (δηλαδή του 55%) συμμετέχει στο Δ.Σ. με 25 σύμβουλους και η αντιπολίτευση (6 παρατάξεις) συμμετέχει με 15 συμβούλους.

Η ομιλία του κ. Κανακάκη συνεχίστηκε με αναφορά στην αλαζονική συμπεριφορά του Δημάρχου και Συμβούλων και στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Πόλη αυτή την τριετία όπως……

– το υπό ίδρυση εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Καλυφτάκι,
– τον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ όπου χρηματοδοτήθηκε πρώτιστα το έργο του δικτύου αποχέτευσης της Εκάλης και περιμένει το αντίστοιχο έργο των Αδαμών και του Γράμμου – Φοίνικα, 

– τα μπαράκια που άνοιξαν στην Ν. Ερυθραία, 

– την υπόθεση του super market Μπαλάσκα στην Ν. Ερυθραία, 

– το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργεί άλλο super market στην πλατεία της Ν. Κηφισιάς και τέλος 

– στην συμμετοχή του Δημάρχου στα συνέδρια της ΚΕΔΕ χωρίς άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου, καυτηριάζοντας ότι τουλάχιστον για τον δικό μας Δήμο, η ΚΕΔΕ θα έπρεπε να λέγεται Κεντρικά Ένωση Δημάρχων και όχι Δημοτικών Συμβουλίων!

Τέλος αναφέρθηκε στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 δηλώνοντας ότι η «ΑΝΑΣΑ» θα διεκδικήσει τον Δήμο αποφεύγοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης, θα εφαρμόσει αποκεντρωμένη διοίκηση, διαφάνεια, υλοποίηση έργων υποδομής αναβαθμίζοντας περιοχές της πόλης και θα εφαρμόσει τον νόμο προς κάθε κατεύθυνση διεκδικώντας αλλαγές του Καλλικράτη από την κεντρική εξουσία.

Στην συνέχει μίλησαν παριστάμενοι τοποθετώντας ιδέες και προτάσεις και η συνέλευση έκλεισε με την προσφορά αναψυκτικών στους συμμετέχοντες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here