Γιάννης Λούλης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι τοξικό, η ΝΔ φθαρμένη κι ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει».

0
178

Γιάννης Λούλης-Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή που κέρδιζε εκλογές με όλη την διαπλοκή απέναντι του να τον πολεμάει, ακόμη κι εντός κόμματος!

Είπε ότι ο πρωθυπουργός ακόμη κι αν ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, θα κερδίσει τις μεθεπόμενες……

Το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας ήρθε εδώ για να μείνει. Ακόμα κι αν χάσει τις επόμενες εκλογές, θα κερδίσει τις μεθεπόμενες. Είναι ένας ταλαντούχος πολιτικός».

Αυτό εκτιμά ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης, ο οποίος από την περίοδο Σαμαρά χαρακτήριζε τη Ν.Δ. «φθαρμένο προϊόν» και αυτές τις ημέρες εκδίδει το βιβλίο του «Στις ρίζες του κακού: Πώς και γιατί εκτροχιάστηκε η Μεταπολίτευση».

Oπως ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη: 

«Είχαμε δύο παθογενή κόμματα που έγιναν ακόμα πιο παθογενή. Τα κόμματα αυτά τιμώρησε η κοινή γνώμη φέρνοντας στην εξουσία ένα πολύ μικρό κόμμα της Αριστεράς. 

Είναι φαινόμενο ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει ριζώσει, κυρίως από την εποχή που στράφηκε στον ρεαλισμό, μετά την περίοδο Βαρουφάκη και τη διάσπαση».

Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε, «αυτό που συμβαίνει με τον Μητσοτάκη είναι ότι έχει συμβιβαστεί με ένα κόμμα το οποίο έχει μετακινηθεί σαφώς δεξιότερα από την εποχή Καραμανλή, μέσω του Αντώνη Σαμαρά. 

Το μεγάλο πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι ότι, ακόμα κι αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα κουβαλάει στους ώμους του ένα φθαρμένο κόμμα και εξαιρετικά γυμνό σε ικανό πολιτικό προσωπικό».

Εκτίμησε δε ότι «η τάση του κόμματος από την εποχή που άλλαξε ηγεσία ήταν σαφώς να στραφεί στα δεξιά – από την περίοδο Σαμαρά και μετά».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι θα ήθελε «να πάει το κόμμα του προς το Κέντρο», όμως «η αλλαγή των κομμάτων δεν γίνεται με χάδια. Ή θα το ταρακουνήσεις ή θα έρθεις σε σύγκρουση με το κατεστημένο του, με τις προβληματικές ρίζες του – ή, αν συμβιβαστείς, θα σε καταπιεί το κόμμα σου». 

Αναφορικά με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Λούλης τόνισε ότι: 

«Η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά υποψιασμένη. Το να αλλάξει ένα όνομα δεν σημαίνει ότι αλλάζει η ουσία τού τι αντιπροσωπεύει ένα κόμμα. 

Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι λίγο πολύ το παλιό ΠΑΣΟΚ με λίγο εμπλουτισμό, αλλά αυτά δεν αλλάζουν…… Το προϊόν είναι παλιό. Είναι ΠΑΣΟΚ». 

{videobox}rofg4VWOvm0{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here