Γιάννης Μάζης: Η Τουρκία προχωράει σε φραστικό και διπλωματικό Πόλεμο.

0
303

Εμείς θα πρέπει να κάνουμε τον ίδιο θόρυβο με τον Ερντογάν και να μην είμαστε τόσο διακριτικοί…

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με τις προθέσεις της Τουρκίας, ο Γιάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνει λόγο για το τι επιφυλάσσει το 2022 αναφορικά με τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Εάν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα αυτά που λέει η τουρκική ηγεσία, θα ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικά. Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Ακάρ διασκεδάζω αφάνταστα, γιατί βλέπω ότι ο κ. Ακάρ ετοιμάζεται να λάβει κάποιο…δαχτυλίδι από τον κ. Ερντογάν, για να διεκπεραιώσει ένα μέρος της θητείας του Τούρκου Προέδρου μέχρι τις εκλογές και να επωμιστεί τις ευθύνες που έχει» είπε και συνέχισε:

«Αν πάμε στο νομικό ζήτημα πρέπει να ξέρει πως αν αγαπάει τόσο πολύ τη Λωζάνη, δεν θα έπρεπε να την κάνει κουρελόχαρτο στη Συρία και στο Ιράκ. Δεύτερον, θα έπρεπε να δώσει στην Ίμβρο και στην Τένεδο το καθεστώς αυτονομίας που δικαιούνται, τρίτον να τακτοποιήσει το ζήτημα των περιουσιών των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και του Πόντου και τέταρτον, να ξέρει ότι καμία δικαιοδοσία πέρα των τριών ναυτικών μιλίων, όπου δεν υπάρχει επικάλυψη, δεν εμπίπτει στη σφαίρα δικαιοδοσίας της Τουρκίας».

Ο κ. Μάζης έκανε αναφορά στην ένταση που σημειώθηκε στα Ίμια, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανάμεσα στους Έλληνες ψαράδες και στην Τούρκικη ακτοφυλακή, σημειώνοντας πως η Ελληνική πλευρά «ανταποκρίθηκε θαυμάσια στο περιστατικό».

«Εμείς θα πρέπει να κάνουμε τον ίδιο θόρυβο με τον Ερντογάν και να μην είμαστε τόσο διακριτικοί»

Μάλιστα, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολίασε και το γεγονός ότι η Τουρκία πρόσφατα εξέδωσε δύο Navtex για εννέα μήνες μέσα στο 2022 για τρία πεδία βολής στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

«Η Τουρκία περιορίζεται σε πράξεις και προχωρεί σε φραστικό και διπλωματικό πόλεμο. Είναι θετικό σημείο για την Ελλάδα, γιατί ο κ. Ερντογάν έχει καταλάβει ότι αν κάνει σοβαρή ενέργεια θα έχει μία σοβαρή απάντηση. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε τον ίδιο θόρυβο με τον Ερντογάν και να μην είμαστε τόσο διακριτικοί»…τόνισε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here