Γιάννης Μαντζουράνης: Κυβέρνηση Αρίστων για τους κροίσους και των Χειρίστων για τους πολλούς.

0
323

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπερδέψει το ρόλο του. Δεν είναι σουλτάνος της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι πρωθυπουργός σε ένα κράτος Δικαίου», δήλωσε στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης σχολιάζοντας την κυβερνητική ανυπαρξία και την κατάρρευση του κράτους στην αντιμετώπιση της πρόσφατης και σε εξέλιξη κακοκαιρίας.

«Ζητήματα αποζημιώσεων σε ανάλογες περιπτώσεις-σαν κι αυτή του εγκλωβισμού συμπολιτών μας στην Αττική Οδό-τα αποφασίζουν τα Ελληνικά δικαστήρια, η Δικαιοσύνη, όχι η διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εταιρία», σημείωσε ο κ. Μαντζουράνης και υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός δεν ανάγκασε, ούτε υποχρέωσε την εταιρία.

Συμφώνησε με την Αττική Οδό να δοθούν 2000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε. Αυτό είναι ελεημοσύνη.

Οι άλλοι συμπολίτες μας, που αποκλείστηκαν σε άλλα σημεία της πόλης, σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας εκτός Αττικής Οδού, δικαιούνται και πρέπει να εγείρουν αγωγές κατά του Ελληνικού δημοσίου, το οποίο οφείλει να κρατά ανοικτούς τους δρόμους. Ειδικά στην περίπτωση της Αττικής Οδού, οι πολίτες πρέπει να κινηθούν νομικά και κατά της εταιρίας και κατά του δημοσίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαντζουράνης σημείωσε πως:

«Ήταν απαράδεκτη η διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος. Ποτέ δεν υπήρξε. Μιλάμε για επιτελικό μπάχαλο. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Όλες τις κρίσεις μέχρι τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις διαχειρίστηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τους πολίτες.

Αυτοδιαφημίστηκαν ως κυβέρνηση των αρίστων. Ο κόσμος τους είπε κυβέρνηση των αχρήστων. Μετά τα όσα ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες ένα τους ταιριάζει: Κυβέρνηση των χειρίστων για τους πολλούς, κυβέρνηση των αρίστων για τους κροίσους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here