ΓΙΑΤΙ το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί την Μαρία Σπυράκη;

0
198

Τα πρόσωπα, τα γεγονότα και τα Eπικοινωνιακά φάουλ…

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται τα Κυβερνητικά στελέχη καθώς η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη τείνει να επισκιάσει και αυτή του σκανδάλου του Qatar Gate και της Εύας Καϊλή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πνέουν μένεα με την Eυρωβουλευτή της ΝΔ καθώς εμφανίστηκε νωρίς το πρωί να λέει σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι θα ζητήσει την άρση της κομματικής της ιδιότητας μέχρι να ξεκαθαριστεί η ιστορία, ακυρώνοντας στην πραγματικότητα κάθε πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.

Το γεγονός αυτό έφερε σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει από χθες (15/12) ότι αφού ενημερωνόταν θα ανακοίνωνε τις αποφάσεις του.

Η Μαρία Σπυράκη προφανώς θέλησε να προλάβει τις εξελίξεις και γι’ αυτό ανακοίνωσε τις προθέσεις της δημόσια, δίνοντας λαβή στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό ότι και πάλι τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Η αναστολή της Κομματικής της Ιδιότητας από τον Πρωθυπουργό, η οποία ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για την Α΄ Θεσσαλονίκης-παρά το γεγονός ότι είχε πάρει το χρίσμα-ερμηνεύθηκε επικοινωνιακά ως συνέχεια των προσθέσεων που εξέφρασε η ίδια λέγοντας ότι επιθυμεί την άρση της κομματικής της ιδιότητας.

Παράλληλα τα στελέχη της Κυβέρνησης επιρρίπτουν ευθύνες στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ λέγοντας ότι γνώριζε από καιρό ότι βρισκόταν υπό έλεγχο από τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα αυτό και δεν ενημέρωσε κανέναν.

Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες λένε ότι η υπόθεση για την οποία έχει εμπλακεί η Μαρία Σπυράκη με την κατηγορία της «Υποψίας απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ειδικότερα όσον αφορά την αμοιβή των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών», αφορά την περίοδο 2015-2019.

Όπως λένε Κυβερνητικά στελέχη, ενώ της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις του OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες, η ίδια δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ως όφειλε.

Η Μαρία Σπυράκη, υποστηρίζει πάντως ότι η υπόθεση αφορά συνεργάτη της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρέμενε στην Αθήνα.

Αυτό ωστόσο θεωρείται παράνομο, αφού οι συνεργάτες των Ευρωβουλευτών λαμβάνουν εκτός από τον μισθό τους και επίδομα αλλοδαπής. Το επίδομα αλλοδαπής είναι αναλογικό του μισθού (για παράδειγμα σε μισθό 2.000 ευρώ, το επίδομα αλλοδαπής είναι γύρω στα 300 ευρώ επιπλέον).

Υ.Γ. Γιώργος Κύρτσος-Κώστας Αρβανίτης για Qatar Gate, Εύα Καϊλή και την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here