Για μένα ΔΕΝ υπάρχει πια Μητσοτάκης-Ας σκεφτεί μόνος του!…δηλώνει Ρ.Τ. Ερντογάν.

0
281

«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ»…

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε τα εξής για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, συμπεριφερόμενος σα να τον έχουν απατήσει σε σχέση:

«Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Νωρίτερα το pronews.gr αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε εξαπολύσει «βέλη» κατά Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας».

Πραγματικά είναι εντυπωσιακή η προσέγγιση του Τούρκου Προέδρου. Δεν αντέχει σε πολιτική ή διπλωματική κριτική. Μόνο απατημένοι εραστές τα λένε αυτά….

ΑΜΕΣΗ ήταν η Τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις Ερντογάν».

Συλλογικό προβληματισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο, στις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να απαντήσει χωρίς στην πραγματικότητα να απαντά το οτιδήποτε.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα»…τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για διακοπή του διαλόγου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες»…αναφέρεται στην συνέχεια.

Η ανακοίνωση κλείνει με ένα κάλεσμα προς τους συμμάχους της χώρας για αποφασιστική τους παρέμβαση.

«Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».​

Υ.Γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως με δήλωσή του αυτή στήριξε τη χώρα επιλέγοντας το δρόμο της Σοβαρής Πολιτικής Δύναμης!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here