Για παράταση έως Αύγουστο οι φορολογικές δηλώσεις;;

0
386

Ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση αναμένεται να σημειωθεί στην ηλεκτρονική υποβολή εκατοντάδων χιλιάδων φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, καθώς τα στοιχεία για τους τόκους καταθέσεων που πρέπει να δηλώσουν φέτος πολλοί φορολογούμενοι θα εισαχθούν στο σύστημα TAXISNET μετά τις 24 Ιουνίου 2013!

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε στις 12/06/2013 πως τα στοιχεία από τις τράπεζες για τους δικαιούχους και τα ποσά των τόκων που θα προσυμπληρωθούν αυτόματα στις ηλεκτρονικά υποβαλλόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα παραληφθούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 680.000 άτομα με καταθέσεις ικανές να τους αποδώσουν τόκους άνω των 250 ευρώ / άτομο.

Τα στοιχεία των ανθρώπων αυτών θα εισαχθούν όμως στο Taxisnet αργά, ως τις 24 Ιουνίου 2013, γεγονός που θα σημάνει ότι όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους την τελευταία εβδομάδα του μήνα, οπότε η παράταση έως τον Αύγουστο φαίνεται πως θα δοθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here