Γκρεμίζονται ΜΕΘόρυβο! Βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια του ίδιου του Πρωθυπουργού η μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα…του Ανδρέα Καψαμπέλη

0
280

Αδύναμο το Μαξίμου μπροστά στον πολιτικό σεισμό που προκαλούν οι αποκαλύψεις…

Πολλαπλές εκρήξεις προκαλεί η μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα για την τραγική κατάσταση στις ΜΕΘ και τους άδικους θανάτους εν μέσω πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα μείζον πολιτικό θέμα που αγγίζει προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και απειλεί ακόμη και με θορυβώδη πτώση την κυβέρνησή του.

Προς το παρόν, πάντως, η πρώτη παράπλευρη απώλεια καταγράφηκε στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο βουλευτής και πρώην υπουργός  Π. Κουρουμπλής, που απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του της Ν.Δ. μίλησε για «δολοφονίες», διαγράφηκε ακαριαία από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τα τελευταία 24ωρα, η κυβέρνηση πασχίζει με όλους τους τρόπους να κλείσει το θέμα, που μπορεί ξαφνικά να φέρει καταιγιστικές και απρόβλεπτες εξελίξεις, αλλά σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθειά της πέφτει από τη μια αντίφαση στην άλλη.

Κι όλα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν το δραματικό σκηνικό αναξιοπιστίας, αφού ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ακόμη πριν από λίγες εβδομάδες στη Βουλή, διαβεβαίωνε σε οργίλο ύφος ότι δεν έχει καμιά ένδειξη σύμφωνα με την οποία υπάρχουν προβλήματα με τους ασθενείς του κορωνοϊού είτε εντός είτε εκτός ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Κατά τους συντάκτες της, η επίμαχη έκθεση παραδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, τον περασμένο Μάιο, στο «ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο», το οποίο, αν και δεν το κατονομάζουν, δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μόλις ο κ. Λύτρας δημοσιοποίησε τη μελέτη, οι κυβερνητικοί επιτελείς κεραυνοβολήθηκαν, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις τους με τον κ. Τσιόδρα τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν ήδη και πάλι σε τεντωμένο σχοινί.

Άλλωστε, το πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι αυτονόητο από τη στιγμή που έχει χρίσει τον κ. Τσιόδρα προσωπικό του σύμβουλο και – εκτός από τα κατά καιρούς εύσημα που του έχει απονείμει – κατά τεκμήριο, έχουν ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία.

Υπό το κράτος του φόβου για τις εξελίξεις, επιχειρήθηκε να στηθεί αμέσως ένα τείχος προστασίας γύρω από τον κ. Μητσοτάκη, ώστε αυτός να παραμείνει σε κάθε περίπτωση στο απυρόβλητο.

Αλλά και αυτό έγινε κατά τρόπο άτεχνο και καθόλου πειστικό. Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η μελέτη δεν έχει τεθεί υπόψη του πρωθυπουργού, δίχως να απαντήσει ποιος την παρέλαβε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here