Γ. Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι μεγάλη επιτυχία!

0
235

«Γεμάτη ασάφειες η λίστα που παραδώσαμε στους θεσμούς» παραδέχτηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ant1, και συνεχίζοντας «πέταξε» την ακόμη μεγαλύτερη «βόμβα», προσθέτοντας επί του θέματος:

«Η συμφωνία είναι γεμάτη από δημιουργικές ασάφειες. Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Οι Ευρωπαίοι ήθελαν ασάφειες για να μπορεί η συμφωνία να περάσει από τα Κοινοβούλια τους»!

«Φύλλο συκής το κείμενο που στείλαμε, προκειμένου να τελειώσει το Μνημόνιο και όχι προγραμματικές δηλώσεις» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη μη ανάλυση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, που στάλθηκε στους θεσμούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Αμέσως μετά, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε θέματα φορολογίας και ειδικότερα στον Φ.Π.Α. ανακοινώνοντας, πως δεν θα υπάρξει αύξηση αυτού στις νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα βιβλία και τα έντυπα, αφήνοντας «ανοιχτό» να υπάρξει αύξηση σε άλλες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

«Θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση» είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης, επίσης, δεν ήταν εξίσου σαφής, για το εάν στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, που επίσης υπάγονται στο 6,5% και για τα οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προτείνει την αύξηση του συντελεστή στο 13%.

«Δέσμια του Eurogroup η Κομισιόν, Κομισιόν που είναι η Ευρώπη των λαών» σχολίασε ο Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τον ρόλο τους, για να συμπληρώσει: «Δεν ζούμε σε μία πραγματική Δημοκρατία. Ο τρόπος που λειτουργεί το Eurogroup δεν συνάδει με το όραμα που είχε ο Καραμανλής όταν μας έβαζε στην Ε.Ε.».

«Στεναχωριέμαι όταν ακούω από το δικό μας εσωτερικό το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης, κληθείς να σχολιάσει το κοινό κείμενο των Γιάννη Μηλιού, Σπύρου Λαπατσιώρα και Δημήτρη Σωτηρόπουλου, που σε σημείο του κάνει λόγο μόνο για αλλαγή της ορολογίας στη νέα συμφωνία με τους δανειστές, προσθέτοντας, «αυτοί δεν είναι Κυβέρνηση…».

«Δεν παίξαμε ξύλο με τον Ντάισελμπλουμ. Αυτά είναι ανοησίες» είπε ο Υπουργός Οικονομικών, πάνω στο λόγο του, μιλώντας για τις τρεις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup και για τα όσα γράφτηκαν περί επεισοδίου του με τον Πρόεδρο του Eurogroup.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης επανήλθε στο θέμα της «δημιουργικής ασάφειας» επί του τελικού κειμένου για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης, λέγοντας: «Δεν ήταν μόνο δική μας επιδεξιότητα η «δημιουργική ασάφεια» ήταν και δική τους…».

«Είμαι πεπεισμένος, πως αν μπορούσαμε να κάτσουμε σ' ένα τραπέζι για μία ώρα και να μιλήσουμε, θα καταφέρναμε να τον πείσουμε» τόνισε ο Υπουργός, αναφερόμενος στη «συγγνώμη» που ζήτησε από τον Ελληνικό λαό, το ιστορικό μέλος της Αριστεράς, Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μανώλης Γλέζος, διαφωνώντας με τις Κυβερνητικές επιλογές, κατά την διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας.

Προς το τέλος της συνέντευξής του, ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην ανθρωπιστική κρίση, ανακοίνωσε τη σκέψη του, για παροχή ειδικής κάρτας, πιστωμένης με ποσό, που θα ανανεώνεται ανά βδομάδα, σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, προκειμένου αυτοί να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία, δημόσιο και super market.

«Ποτέ δεν συμπαθούσα το «star system», δεν πρόκειται να παγιδευτώ στην εικόνα μου, γιατί δεν τη βλέπω» τόνισε, κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γιώργου Παπαδάκη, για την εικόνα, που προβάλλουν γι' αυτόν, τόσο τα εγχώρια, όσο και τα διεθνή ΜΜΕ.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γιώργο Παπαδάκη στο «Πρωινό του ant1» στις 27/02/2015…….και τα συμπεράσματα δικά σας……

Πρώτο μέρος

{videobox}uyEAsoggSgQ{/videobox}

Δεύτερο μέρος

{videobox}ZfOvkbg-hOQ{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here