Δήμαρχοι της Θράκης «αγκαλιά» με…πρωτοπαλίκαρα του Ερντογάν!!

0
261

Απίστευτη πρόκληση από δημάρχους της Θράκης, που θέλησαν ακόμη μία φορά να δείξουν τις…σχέσεις τους με την Τουρκία και να φωτογραφηθούν με στελέχη του Ερντογάν, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου της ζωής του Αχμέτ Σαδίκ!

Στην Άγκυρα πήγαν τρεις δήμαρχοι από τη Θράκη. Πρόκειται για τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και τον δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν. Αφορμή της επίσκεψής τους ήταν εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την προώθηση βιβλίου που καταγράφει τη ζωή του Αχμέτ Σαδίκ.

Ανήμερα την ημερομηνία γέννησης του πολιτικού με καταγωγή από τη Ροδόπη, πρώην βουλευτή, που ανέπτυξε δράση υπέρ «των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και «της Τουρκικής Μειονότητα της Δυτικής Θράκης», όπως χαρακτήριζε τους κατοίκους της περιοχής και τη μειονότητα, έλαβε χώρα η φιέστα στην Άγκυρα, με το βλέμμα στη Θράκη.

Πολιτικοί της περιοχής έσπευσαν στην εκδήλωση, υποθέτοντας πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους σε κύκλους της περιοχής, ακολουθώντας την πεπατημένη παλαιότερων στελεχών της μειονότητας, που δεν είχε πάντα θετικό αποτέλεσμα για το πολιτικό τους προφίλ.

Ο Αμέτ Ριτβάν, ο Οντέρ Μουμίν και ο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης

Οι δήμαρχοι, εκτός από την εκδήλωση, ανέπτυξαν σειρά επαφών με Τούρκους πολιτικούς, αυτό-διοικητικούς, δικαστικούς και εκπροσώπους συλλόγων, τις οποίες φρόντισε να καταγράψει με φωτογραφίες που δημοσίευσε στα social media ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, γεννηθέντα στα Δειλινά του Δήμου Αρριανών, ο οποίος έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την περιοχή. Πλέον διατηρεί και την ιδιότητα του προέδρου σε επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Εγινε συνάντηση και με τον Αμπντουλάχ Ερέν (φωτό), επίσης γεννημένο στη Ροδόπη, νυν αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα επικεφαλής της προεδρίας για τους Τούρκους του Εξωτερικού και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB), υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Η ΥΤΒ εμφανίζει στο «χαρτοφυλάκιο» επιρροής της και τη Θράκη, υποστηρίζοντας πως στην περιοχή ζουν «Τούρκοι του Εξωτερικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here