Δήμαρχος Μάνδρας «Δεν θα κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα επειδή βρέχει μια φορά στα 30 χρόνια»!…..της Αντιγόνης Μιχοπούλου.

0
270

Σοκάρουν οι πολιτικές ευθύνες της Δημάρχου Μάνδρας όπως αποκαλύπτονται από τους διαλόγους των πρακτικών συνεδρίασης του Δήμου Μάνδρας, 6 μήνες πριν τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, που κόστισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους.

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποδείξεις πως οι εγκληματικές ελλείψεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Μάνδρας, όχι μόνο ήταν γνωστές στους υπευθύνους του Δήμου, αλλά όπως φαίνεται από τα πρακτικά συνεδρίασης, το Μάιο του 2017, επρόκειτο για κεντρικές αποφάσεις της Δημάρχου.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάνδρας, Γιώργος Σαμπάνης και Μπάμπης Θεοδώρου προειδοποιούσαν πως αντί για έργα ανάπλασης πεζοδρομίου στην κεντρική οδό Κοροπούλη, θα έπρεπε να προηγηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η οδός βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ρέμα της περιοχής.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά, να απαντάει σε προειδοποίηση του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Σαμπάνη,ως εξής: «Aν έγινε μια περίπτωση (πλημμύρας), ή αν θα γίνει μία σε 30 χρόνια (πλημμύρα), που απευχόμαστε, δε θα κάνουμε το δρόμο, ρέμα»!!…..ΕΛΕΟΣ!!

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Σαμπάνη, ο οποίος είπε χαρακτηρίστηκα «ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνει καταστροφή» προσθέτοντας ότι «το δικό μου σπίτι έχει καταστραφεί τέσσερις φορές σε όλες τις πλημμύρες στην περιοχή λόγω της ανυπαρξίας των αντιπλημμυρικών»

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες που κάναμε με σκοπό να επικοινωνήσουμε με την νυν Δήμαρχο, Ιωάννα Κριεκούκη, τελικά καταφέραμε να της θέσουμε το ερώτημα μας και εκείνη να μας κλείσει το τηλέφωνο. 

Συγκεκριμένα η δήμαρχος Μάνδρας μας είπε χαρακτηρίστηκα «τι μου λέτε τώρα, τι μου λέτε τώρα, είναι σοβαρά πράγματα αυτά που ασχολείστε;».

Προφανώς για τη Δήμαρχο Μάνδρας, η απόφαση της ηγεσίας του Δήμου, για παράλειψη αντιπλημμυρικών έργων, πάνω από το κεντρικό ρέμα της περιοχής, δεν είναι «σοβαρά πράγματα».

Εδώ να σημειώσουμε πως η τεχνική εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα ανάπλασης πεζοδρομίου στην οδό Κοροπούλη, είχε προειδοποιήσει το Δήμο Μάνδρας πως στη μελέτη του δεν περιλαμβάνονται καθόλου τα φρεάτια. «Κατά μήκος του έργου και επί του οδοστρώματος της οδού Κοροπούλη, υπάρχουν φρεάτια υδροσυλλογής τα οποία δεν παρουσιάζονται στη μελέτη.
Μάλιστα πολλά εξ αυτών σύμφωνα με τη νέα χάραξη των πεζοδρομίων φαίνονται να καταργούνται ή να έχουν απόσταση από το νέο κρασπεδο», υπογραμμίζει η τεχνική εταιρεία στην αναφορά της.

Στα συρτάρια ακόμα η μελέτη για την εκτροπή του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης

Όπως είναι ήδη γνωστό υπήρχε μελέτη για την εκτροπή του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης (το ένα από τα δυο μεγάλα ρέματα που προκάλεσαν την ανείπωτη καταστροφή στην Μάνδρα) ωστόσο οι δημοτικές αρχές είχαν αδιαφορήσει.

Επικοινωνήσαμε και με τον πρώην δήμαρχο ( 2011-2014) Γεώργιο Δρίκο, ο οποίος τόνισε ότι παρέλαβε μια μελέτη για την εκτροπή του ρέματος, από την πρώτη θητεία της νυν δημάρχου, κ. Κριεκούκη, την οποία ο ίδιος πλήρωσε γιατί υπήρχαν οικονομικές εκκρεμότητες από την προηγουμένη (και νυν) δήμαρχο.

Σε κάθε περίπτωση είτε η συγκεκριμένη μελέτη ήταν έτοιμη και απλήρωτη από την πρώτη θητεία της Ιωάννας Κριεκούκη, είτε πληρώθηκε από τον κ. Δρίκο την επόμενη 5ετια, σημασία έχει ότι το τοπίο είναι ομιχλώδες σε σχέση με την συγκεκριμένη μελέτη. Ποιος δηλαδή την παρέλαβε ποιος την πλήρωσε και το κυριότερο γιατί τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ στον ALPHA καίνε την «ΠΑΣΟΚα» Δήμαρχο Μάνδρας από το 2003 με υπέρ-νομάρχη την Φώφη Γεννηματά!!

{videobox}JSLurqMjxes{/videobox}

Υ.Γ. ΣΤΟ ΣΚΑΙ την έκαναν ηρωίδα στην ΓΡΑΜΜΗ «Για όλα φταίει η Ρένα Δούρου»!!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here