Δήμος Καβάλας: «Φτερά» έκαναν 60.000 ευρώ από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή!

0
196

Δύο 24ωρα πριν από την εκπνοή της θητείας του, ο απερχόμενος δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας καθώς διαπίστωσε έλλειμμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ο απερχόμενος δήμαρχος, στο πλαίσιο ελέγχου των ταμειακών υπολοίπων του ίδιου του δήμου αλλά και των επιχειρήσεών του και των νομικών του προσώπων, διαπίστωσε, το πρωί της 29ης Αυγούστου 2014, το παραπάνω χρηματικό έλλειμμα.

Στη μηνυτήρια αναφορά του τονίζεται – μεταξύ άλλων – ότι φαίνεται πως από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έγιναν αναλήψεις χωρίς να συνοδεύονται ή να αντιστοιχούν σε παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις), υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι μόνος αρμόδιος για τις αναλήψεις ορίζεται από το νόμο ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο κ. Σιμιτσής παρήγγειλε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του ελλείμματος, που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές «αγγίζει» τις περίπου 60.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας αναμένεται, τις επόμενες μέρες, να αναλάβει πρωτοβουλίες, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους, με πρώτο τον 29χρονο πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου – που μόλις έληξε – και μέχρι χθες γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

Ο 29χρονος υπέβαλε, χθες το βράδυ, την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας στη διάρκεια συνεδρίασης.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here