Δείκτης εκτιμήσεων – προσδοκιών CEOs.

0
232

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ευρήματα του EAΣΕ/ICAP CEO Index για το 4ο τρίμηνο 2017.

Η πολύ σημαντική αυτή 3μηνιαία έρευνα διεξάγεται σε δείγμα 3.020 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group.

Ένας συνοπτικός σχολιασμός των αποτελεσμάτων της Έρευνας που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 15/12/2017 έως 05/01/2018, είναι ο εξής: 

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 4ο τρίμηνο του 2017 σημείωσε νέα αύξηση και διαμορφώθηκε στις 153 μονάδες έναντι 147 του προηγούμενου τριμήνου.

Η άνοδος του δείκτη οφείλεται στις θετικές εξελίξεις που αναμένονται από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων και την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από τους δανειστές, που θα θέσουν την Ελληνική οικονομία σε βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία. 

Παρ όλη την βελτίωση του κλίματος θα πρέπει να προβληματίσει την Πολιτεία ότι μόνο το 4% των CEOs θεωρεί ότι η χώρα μας είναι αρκετά ελκυστική στις ξένες επενδύσεις κυρίως μετά την μέχρι σήμερα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, και μόνο το 6% των CEOs δηλώνει ότι μετά τη λήξη του προγράμματος δεν είναι απαραίτητη η παραμονή της Ελλάδος σε πλαίσιο εποπτείας ώστε να εξασφαλιστεί και να συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». 

Για να δείτε τα αναλυτικά ευρήματα της έρευνας πατήστε ΕΔΩ….. για το απ' ευθείας link.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here